Afbeelding: ALLIANCE-HELDEN IN DE SCHIJNWERPERS -Deel 2

ALLIANCE-HELDEN IN DE SCHIJNWERPERS -Deel 2

14-12-2020

“Midden jaren ’90 kwam ik voor het eerst in aanraking met Alliance”, zegt Maria. “Mijn twee zoons, Remco en Werner, speelden toen nog bij de vereniging en dus kwam ik hier regelmatig. Geert van Nassau – jarenlang actief als verenigingsmanager en een bekend gezicht binnen de club- was het die me destijds polste of ik het leuk zou vinden om wat werkzaamheden in de kantine te verrichten. Nou, dat leek mij wel wat”, vertelt Maria. “De kantine werd in die periode nog gerund door de familie Eversdijk. Ik ondersteunde hen met poetswerk en stond ook geregeld in de keuken.”

Sinds die tijd stroomt er rood-zwart bloed door haar lichaam en mogen we wel stellen dat Maria, de bescheidenheid zelve, zich met trots een echte clubvrouw mag noemen. Toen de familie Eversdijk stopte, nam ze het beheer van de kantine op zich. De beste herinneringen bewaart Maria aan de tijd van ‘de oude kantine’. Voor de jongere lezers onder ons: die bevond zich tot begin van deze eeuw op de plek waar nu de Highschool of Boxing gevestigd is.

“De gezellige biljartavonden iedere dinsdag, het eerste elftal onder leiding van toenmalig hoofdtrainer Andy van Peer, de zaterdagtak van Alliance toentertijd en de vele clubavonden. Fantastisch om mee te mogen maken! Die tijd komt nooit meer terug”, verzucht ze. Ook tegenwoordig zet Maria zich nog steeds met hart en ziel in voor Alliance. Ze verzorgt in de kantine de inkoop van artikelen, spreekt vertegenwoordigers, verricht poetswerkzaamheden, draait bardiensten en is iedere maandag op het sportpark te vinden om de klusploeg te voorzien van eten en drinken. “Alliance betekent veel voor me, verklaart Marja het gegeven dat ze na al die jaren nog steeds betrokken is bij de vereniging. “De club is echt mijn tweede thuis en ik ben er altijd mee bezig. Ook als ik thuis ben denk ik vaak na over alles wat er bij de club speelt.”

Dat de clubliefde bij Maria diepgeworteld zit, blijkt wel uit de volgende quote: “Ik kan er nog altijd slecht tegen als andere mensen zich negatief uitlaten over Alliance. Dat raakt me.” Bij de vraag over haar betrokkenheid bij Alliance richting de toekomst, krijgt het bescheiden karakter van Maria de overhand: “Zolang mensen waarderen wat ik doe en ik mag blijven van de beleidsbepalers binnen Alliance, blijf ik me graag inzetten voor de club.”

Nou, Maria…Wat ons betreft blijf je nog jaren verbonden aan ons mooie Alliance. Wat is een club nu eenmaal waard zonder zijn hondstrouwe vrijwilligers! Je bent een topper!!

#clubhelden #mariaverhulst #roodzwart #rscalliance