Afbeelding: vacature_hoofdtrainer2024

Vacature hoofdtrainer

14-01-2024

Alliance is sinds 1918 een prachtige club in Roosendaal met een roemrijk verleden. Op sportpark Kortendijk aan de Zundertseweg 17 in Roosendaal beleven ruim 400 leden iedere week veel voetbalplezier. Momenteel speelt het eerste elftal in de zaterdag 3e klasse B van KNVB district Zuid I.

Ambities
RSC Alliance heeft veel ambitie en timmert aardig aan de weg. Onze eigen jeugd is een belangrijke levensader en jeugdspelers krijgen de kans om een plek te veroveren in het eerste elftal. De wens is om alle jonge talenten verder te ontwikkelen tot vaste basisspelers in het eerste elftal. Spelers van buiten de club zijn eveneens van harte welkom als zij maar passen bij de visie van onze club en zich aanpassen aan onze normen en waarden. De ambitie van onze club is handhaving voor komend seizoen en uit te groeien naar een stabiele derdeklasser.

Presteren is binnen het eerste elftal de hoofdvereiste, maar sportiviteit en gezelligheid vinden we ook erg belangrijk. De jongens die in Alliance 1 spelen moeten het rood-zwarte tenue met grote trots dragen. Aantrekkelijk en sportief voetbal is iets waar we bij Alliance ook voor staan. En hebben spelers zich op een gegeven moment zo ontwikkeld dat ze bij Alliance zijn uitgeleerd, dan zijn we ook trots dat we hieraan met z’n allen hebben bijgedragen. Ook onze nieuwe hoofdtrainer moet zich in dit verhaal herkennen, met trots zijn Alliance-tenue aantrekken en geloven in de vele kansen die er liggen. Goed om ook te melden dat we nadrukkelijk op zoek zijn naar een hoofdtrainer die zelf ook actief op zoek gaat naar deze mogelijkheden, kansen en daarbij zeker zijn netwerk in gaat zetten!

Zoeken we jou?
Het klinkt misschien cliché, maar we zoeken echt een trainer die in de eerste plaats erg goed kan communiceren, empathisch en sociaal is. Een trainer die als geen ander begrijpt waar kansen liggen binnen de vereniging, maar die tegelijkertijd ook snapt waar uitdagingen en zelfs moeilijkheden liggen. Ook zijn we nog volop in ontwikkeling qua interne professionalisering op alle vlakken. We zien vooruitgang, maar deze ingezette weg heeft ook tijd nodig. We vinden het dan ook erg belangrijk dat onze nieuwe hoofdtrainer hierin adviseert, altijd denkt in oplossingen en openstaat voor feedback vanuit het bestuur en de spelersgroep.

We zoeken specifiek naar een trainer die een echte teambuilder is en die interesse heeft in het bekijken en analyseren van onze jeugdige talenten. Onze nieuwe hoofdtrainer is op de hoogte van wat er speelt binnen de jeugd, binnen de selectie en binnen de club. Je geeft jouw input en doet dit altijd vanuit een positief, kritische blik. Je kunt omgaan met tegenslagen, teleurstellingen en conflicten. Deze doelen bereiken we door een onderlinge, open en transparante communicatie. En uiteraard doen we dit samen!

Wat verwachten we verder van je?
- Je hebt al ervaring als hoofdtrainer en heeft ervaring als trainer bij de oudste jeugdteams
- Je bent enthousiast
- Je draagt de normen en waarden van onze club altijd uit
- Je bent betrouwbaar en communiceert op een respectvolle manier
- Je houdt kritiek intern en je bespreekt dit alleen met de verantwoordelijke mensen
- Je bent betrokken en zichtbaar
- Je bent je bewust van een voorbeeldrol richting jeugd, sponsoren en pers
- Je kunt boven en tussen de spelersgroep staan
- Je houdt van verzorgd en aanvallend voetbal
- Je bent in het bezit van het diploma UEFA B of UEFA C
- Je traint onze selectie op maandag- en woensdagavond
- Je begeleidt en coacht het eerste elftal tijdens de wedstrijden
- Je werkt nauw samen met overige trainers en begeleiders van de selectie, met name met de trainer van het tweede elftal
- Je overlegt maandelijks met de Technische Commissie
- Je organiseert samen met jouw selectie minimaal twee keer per seizoen een voetbalactiviteit voor de jeugd

Wat bieden we je?
- Een reële en marktconforme vergoeding
- Een leuke, gezellige en gemotiveerde spelersgroep
- Talentvolle jonge groep
- Waardering voor jouw mening en visie
- Een vereniging met een gezellige kantine
- Een hoop gezelligheid en sportiviteit
- Alle kansen om jezelf te ontwikkelen
- Alle ruimte om jouw spelersgroep te ontwikkelen
- Een goede staf rondom jouw selectie

Heb je interesse?
Denk jij dat jij dé nieuwe hoofdtrainer voor RSC Alliance bent of kent? Of wil je meer weten?
Bel dan Dennis Voermans (Technische Commissie RSC Alliance) op 06-52627356 of stuur een mail naar technischezaken@rsc-alliance.nl en misschien maken we snel een afspraak met je!