Afbeelding: Dé 24 redenen waarom Alliance weer op de kaart staat!

Dé 24 redenen waarom Alliance weer op de kaart staat!

28-02-2021

Een korte intro
Ik zal jullie niet langer vermoeien met wat er daarna allemaal gebeurd is. Maar kan wel onthullen dat het bijna een jaar lang twijfelen was tussen wel doen, niet doen, wel doen, niet doen. Waar begin in aan, in welk wespennest ga ik me steken? In de maanden die volgden voerde ik vele gesprekken en uiteindelijk bleek dat er een goed nieuw bestuur gevormd zou kunnen vormen. Een bestuur dat de ingezette weg van hun voorgangers kon oppakken en verder uitbouwen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en officieus begonnen we begin 2020 aan ons avontuur. En pas na de eerste lock-down konden we officieel starten op vrijdag 3 juli 2020.

Wakker liggen
Wisten jullie dat ik nog steeds regelmatig midden in de nacht wakker word en dan over Alliance heb gedroomd? Of dat ik niet meer in slaap kan komen, omdat mijn hoofd vol zit met allerlei dingen die ik zo graag wil bij Alliance? Dat is de reden van deze column!
Want ondanks dat ik meer dan 40 uur per week aan Alliance besteed en mijn vrouw en ik nog steeds gelukkig bij elkaar zijn, moet ik natuurlijk wel energie blijven krijgen van het voorzitterschap…..

EN DAT IS HET GEVAL!!

Het is zo heerlijk om samen met fanatieke bestuursleden, commissieleden, trainers, leiders, vrijwilligers en andere mensen te bouwen aan Alliance 2021 en verder!

En dat wil ik even aan jullie kwijt, lieve Alliance-mensen. Want zonder jullie hadden we nu niet gestaan waar we nu staan. We houden jullie regelmatig op de hoogte, maar het vervult me zo van trots dat we deze mijlpalen samen bereiken. En deze deel ik graag met jullie!
 

24 redenen waarom Alliance weer is wat het moet zijn!

-1 Het sportpark en de kantine zien er pico bello uit, mede namens de financiële hulp van sponsoren en de geweldige inzet van onze klusploeg.
De klusploeg, ze werden al genoemd. Wat een ongelofelijke helden. Minimaal 3x per week zijn zij te vinden op Alliance en doen zij alles op en rondom de velden. Met als voorlopig hoogtepunt de volledige renovatie van de accommodatie waar tot voor kort de boksschool zat en waar nu BSO Kreukelz extra ruimte in gebruik gaat nemen. Deze mannen kunnen we altijd bellen, mailen of appen en ze staan voor de club klaar. Onze levensader!

-2 Onze sponsoren. Wat een geweldige mensen zijn dat toch. We hebben 25% geplust qua inkomsten en ondanks de verdraaid lastige corona-omstandigheden voor eenieder hebben ze Alliance allemaal gesteund. Dit raakt me enorm en dat zegt veel over hun betrokkenheid. Het gros heeft ook toegezegd volgend jaar weer actief te zijn. We gaan samen veel leuke dingen organiseren.

-3 We hebben komend seizoen weer een damesteam bij de senioren en daar hebben we ontiegelijk veel zin in!

-4 We hebben komend seizoen ook meidenvoetbal bij Alliance voor de jeugd. Laat dit de start zijn van een veelbelovend iets!

-5 Geloof het of niet, maar er zijn 4 seniorenteams van andere verenigingen die uit zichzelf een gesprek hebben aangevraagd of ze bij Alliance mogen komen voetballen. Ze vinden onze ambities en ideeën erg positief en hebben tijdens een bezoek gemerkt dat onze gezellige kantine en de dingen die we op social media roepen geen loze beloften zijn. Onze accommodatiebeheerder heeft nu al stress, omdat de veldindeling nu erg serieus bekeken moet worden. We gaan ook snel de gesprekken aan met onze huidige seniorenteams om te kijken of zij ook volgend jaar weer te bewonderen zijn in het rood-zwart.

-6 Met de gemeente Roosendaal zijn we serieus in gesprek voor extra veldverlichting (3 lichtmasten) op ons C-veld. Door ons groeiende ledenbestand hebben we extra trainingsvelden nodig. We krijgen hierover heel snel uitsluitsel.

-7 We hebben hoogstwaarschijnlijk komend seizoen weer een G-elftal. De gesprekken lopen en er is veel enthousiasme om dit ook direct na de coronarestricties te gaan realiseren. Hier hebben we ook erg veel zin in.

-8 Alliance is aangesloten bij het FIT Akkoord Roosendaal en dit betekent dat we met allerlei organisaties en instanties in de gemeente Roosendaal nauw samenwerken en maatschappelijke allianties sluiten. Samen staan we sterk!

-9 We zijn druk bezig om een levensgrote voetbalpannakooi bij Alliance weg te gaan zetten, de gesprekken met de partners lopen en we hopen binnen nu en 3 maanden jullie meer te laten weten.

-10 De 4 prachtige dug-outs worden zeer binnenkort op de juiste plekken rondom het C- en D-veld geïnstalleerd. Dit gaat er geweldig uitzien.

-11 Ook regionale scholengemeenschappen zijn onder de indruk van onze ambities en de maatschappelijk rol die wij vervullen. Inmiddels werken we nauw samen met JTC, Curio en de Associate degrees Academie Roosendaal. Hun reclame-uitingen zullen jullie snel zien op ons sportpark of inmiddels al gezien hebben.

-12 We gaan ook samenwerken met het CIOS en dit betekent dat we nog mooiere dingen kunnen gaan doen voor onze jeugdteams

-13 Alliance heeft een geheel opgefrist Jeugdplan en er zijn 8 Alliance-mensen die sinds een paar maanden een nieuwe commissie vormen. Ieder met zijn eigen takenpakket, rol en verantwoordelijkheden. Wat een luxe voor de club, ook dit maakt me gigantisch trots.

-14 Alliance gaat ook voorjaarscompetities aanbieden via de KNVB voor de leeftijdscategorieën 35+ en 45+. Er zijn 4 teams ingeschreven en deze zijn inmiddels al bijna helemaal gevuld met oud-Alliancers. Aanmelden huidige Alliancers mag altijd nog. Het is nog wel wachten op groen licht vanuit de overheid i.v.m. corona.

-15 We krijgen een gezonde kantine en zijn druk bezig deze certificering te behalen. Natuurlijk blijft ons huidige assortiment ook gewoon bestaan :).
Ook is het barteam indrukwekkend aangevuld met veel vrijwilligers uit ons eigen ledenbestand. Ook heeft een aantal oudgedienden zich aangemeld om de kantine weer naar het sfeerniveau van de jaren 80 en 90 te krijgen. Moeders, vaders en ons eigen trouwe team staan te popelen om weer te gaan starten

-16 Ons Waarden- en Normenbeleid staat als een huis en ieder nieuw lid inclusief vader en/of moeder wordt uitgebreid bijgepraat tijdens een intakegesprek. Natuurlijk willen we als club graag blijven groeien (en dat doen we ook enorm), maar wel met de juiste intenties en stap voor stap. Ieder lid is welkom, maar we willen wel leden die passen bij onze visie en ambities. En ja, we vragen ook altijd wat ouders voor de club willen en kunnen betekenen. Dat levert geweldige input op en verrassende antwoorden. Uiteindelijk is onze belangrijkste kernwaarde dat er voor ieder team een goede trainer en leider is en dat we goed, respectvol en positief communiceren binnen ieder team. Op die manier garanderen we onderling succes en plezier.

-17 Alliance is ondanks de coronacrisis financieel enorm gezond en daar zijn we enorm trots op. Het beleid van de afgelopen jaren werpt nu haar vruchten af en dat stemt ons bijzonder optimistisch. We kijken met erg veel vertrouwen naar de toekomst.

-18 Door ons nieuwe TC-beleid en het feit dat we echt veel toppers hebben binnengehaald, kunnen we ook stappen maken binnen onze trainersstaf. Vanaf komend seizoen krijgen trainers ook weer een vergoeding voor de vele taken die ze verrichten. Of ze mogen een trainerscursus gaan doen vanuit Alliance. Ook krijgen ze uitstekende begeleiding van onze Hoofd Jeugd Opleidingen. Dit betekent dat we ook meer kunnen en gaan eisen van onze trainers. Het is daarom ook goed te melden dat het geraamte voor komend seizoen al staat qua trainersstaf. Op deze manier zijn we ervan overtuigd dat we de gehele jeugdopleiding binnen een paar jaar weer hebben op het niveau van midden jaren 90.

-19 De betrokkenheid van onze leden is ook het vermelden waard. Ondanks dat de senioren nauwelijks hebben kunnen voetballen en ook de jeugd geen externe wedstrijden mag spelen hebben we sinds september 2020 slechts 4 uitschrijvingen gehad. En daarbij nog 4 leden die de overstap hebben gemaakt naar een andere vereniging. Die leden die overstapten deden me aanvankelijk veel pijn, maar uiteindelijk moeten we leren van dat soort zaken en bovendien willen we vooral leden die heel graag in het rood-zwart spelen en trots zijn op de club. Daartegenover staat dat we sinds de start van dit seizoen maar liefst 64 nieuwe leden hebben mogen begroeten, waarvan het gros uit de onderbouw komt. De huidige en nieuwe leden gaan samen zorgen voor een geweldige voetbalperiode.

-20 In de maand maart zijn er op alle zaterdagochtenden voetbalclinics. Wij verzorgen deze via Sjors Sportief en we hebben ruim 25 aanmeldingen ontvangen! Onze activiteitencommissie heeft dit spic en span geregeld met de Hoofd Jeugd Opleidingen en we gaan 4 zaterdagen knallen met vele leuke activiteiten, muziek en een hapje en drankje op ons hoofdveld.

-21 Al onze vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag; we hebben een vertrouwenspersoon binnen de club en sinds kort ook een coördinator binnen Alliance die ons ondersteunt bij pedagogische vraagstukken. Ook merken we dat leden, trainers en leiders elkaar steeds meer aanspreken op gedrag: erg mooi!

-22 Vanaf komend seizoen zal ook de onderbouw bij Alliance volledig in het nieuw gestoken worden met een volledig kledingpakket. Zij kregen tot op heden alleen een mini-kledingpakket. Er is een nieuwe sponsor die het kostenverschil tussen een mini-kledingpakket en een normaal kledingpakket gaat financieren. De contributie was al extreem laag, maar die kunnen we nu dus blijven handhaven!

-23 In samenwerking met BSO Kreukelz, Zwembad De Stok en het CIOS gaan we dit seizoen en komend intensief samenwerken, zodat we nog meer leuke activiteiten kunnen aanbieden voor onze bestaande en nieuwe jeugd.

-24 Door de frisse wind die door de vereniging waait is het imago van RSC Alliance weer op het niveau aan het komen van vroeger en dit zien we aan de vele lachende gezichten bij onze kids, senioren, trainers, leiders en vrijwilligers. Prachtig om te zien dat iedereen weer heel graag bij Alliance wil horen. Waar we een paar jaar geleden soms nog bijna moesten smeken om vrijwilligerswerk en nieuwe leden is het nu helemaal omgedraaid. Mensen weten ons te vinden; er is een gigantische instroom aan nieuwe leden en ook het vrijwilligersaanbod is indrukwekkend te noemen.
 

Tot slot
Ik ben vast nog een aantal dingen vergeten of ergens niet volledig geweest. Maar iedereen begrijpt de strekking vast erg goed: iedereen enorm bedankt!
Alliance is dé vereniging waar leden zich onder begeleiding van onze trainers en leiders optimaal kunnen ontwikkelen op sportief vlak. We hebben de ambitie om binnen nu en een paar jaar met alle selectiejeugdteams op minimaal 1e klasse niveau te spelen en liefst hoger. Ook met de seniorenselectie van onze club hebben we ambities en willen we minimaal uit gaan komen in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. En dit met grotendeels zelfopgeleide spelers, want dat vinden we extreem belangrijk. Iedere jeugdspeler moet de kans krijgen zich te bewijzen in de selectie.

Maar……….. even belangrijk vinden we het dat onze huidige en nieuwe leden bieden waar we voor staan: sportiviteit, gezelligheid en heeeeeel veel plezier. En dat hebben we. Dus ook spelers die lekker recreatief willen ballen komen zeker weten aan hun trekken. Dat is het mooie van Alliance: een mix voor iedereen. Lekker voetballen en daarna lekker voetbal kijken bij jouw vrienden of een ander team. En natuurlijk tafelvoetballen, pingpongen of wat lekkers (gezonds) halen in de kantine waar de gezellige muziek jou tegemoet komt.

En dankzij jullie, lieve Alliance-mensen, gaan we al deze doelen en ambities sneller bereiken dan we denken. Jullie zijn Alliance en jullie zijn de redenen waarom mijn bestuursleden en ik zoveel plezier halen uit ons werk. Jullie zijn de ogen en oren van de club. Dankzij jullie tips, feedback en met name hulp hebben we de stappen gemaakt die we moesten zetten. Dank daarvoor.

Hierbij ook direct de uitnodiging om dit te blijven doen. Weet je nog iemand die Alliance kan helpen naar een hoger plan? Ken jij een goede trainer, een uitstekende leider, een topper in activiteiten organiseren of een sponsor die heel graag wil horen bij dé maatschappelijk betrokken club van Roosendaal en omstreken laat het dan weten.

Nu stop ik er echt mee…..

Met trotse, rood-zwarte groet,

Mark Braat
Voorzitter RSC Alliance