Afbeelding: ERELID HARRIE JOOSTEN OVERLEDEN

ERELID HARRIE JOOSTEN OVERLEDEN

22-02-2021

Harrie Joosten: ‘Stille kracht die altijd voor de club klaarstond’

Erelid Harrie Joosten is overleden. Ons eerbetoon aan hem doen we aan de hand van herinneringen ophalen van tijdsgenoten.
We spreken Joop La Lau, van 1974 tot 1978 en van 1984 tot 1985 secretaris van Alliance.
,,Harrie heeft mij na mijn tweede termijn bij Alliance opgevolgd. Mijn indruk van hem was dat het een hele stille man was. Het was een harde werker, en belangrijk voor een vereniging, hij was altijd beschikbaar.”

De club kende in de jaren ’80 een een gouden periode. Op het moment dat Harrie secretaris wordt is Alliance net kampioen geworden in de Tweede Klasse en speelt het de rest van het decennium in de Eerste Klasse. Er worden ongekende successen geboekt onder trainer Wim Rommens en sterspelers zoals Addy Gorree, Frans van Etten, Leo Wesel en heel veel andere toppers. Harrie is dan secretaris in een bestuur onder leiding van onze legendarische ere-voorzitter Toine de Clercq. Destijds was Robert Hopstaken hoofd jeugdopleidingen: ,,Ik heb hem als bestuurslid meegemaakt. Het was een zeer bescheiden man, maar wel een hele fijne kerel!”

Wat ook aan de bestuursperiode van Harrie kleeft is de tragische dood van zijn enige zoon. Die overleed na een auto-ongeluk. De jongen was ook speler in de jeugd van Alliance. ,,Sinds dat ongeluk zat er een diepe kras op zijn ziel, het is voor hem nooit meer hetzelfde geworden”, zegt erelid Elianne van der Sanden

Marcel van Dorst zat in het bestuur met Harrie. Marcel was toen penningmeester: ,,Harrie had hele droge humor. Wij gingen regelmatig in die tijd in de kantine tot laat in de avond een potje kaarten en wat drinken.” Begin jaren ’90 stopte Harrie in het bestuur. Hij bleef wel betrokken bij de club waar hij van hield. Ons eigen Alliance. Marcel van Dorst: ,,Ik heb drie jaar geleden nog het 100-jarig jubileumboek aan hem gegeven. Hij was zo trots dat zijn club 100 jaar oud was geworden.”