Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

29 augustus 2020: Baronie JO15-7 - Alliance JO15-2

Datum
: 29 augustus 2020
Tijd
: 10.15 uur
Uitslag
: 1 -11
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. We speelden uit tegen VV Baronie.

Zaterdag 29 augustus 2020. Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Het seizoen kon niet mooier beginnen dan met een prachtige bekerwedstrijd!

We nemen jullie even kort mee in de bekerhistorie van Alliance JO15-2. Zijn wij dan echte Cupfighters? De uitslagen uit het verleden bewijzen het tegendeel. De beker ligt ons niet zo, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

2017-2018: Alliance JO15-2 wint met 2-0 van PSV JO15-2, maar komt 1 doelpunt tekort om door te gaan.
2018-2019: Alliance JO15-2 speelt gelijk tegen FC Utrecht JO15-2, maar bekert desondanks niet verder.
2019-2020: Alliance JO15-2 verliest na een spannende strafschoppenserie (8-9) van Ajax. 
2020-2021: Wordt vervolgd.....

Wie de afgelopen dagen de kranten opensloeg, ontkwam er niet aan. Op elke voorpagina, van welke krant dan ook, werden we (Alliance JO15-2) benoemd. Aangezien we deze zomer flink wat geld hebben uitgegeven op de transfermarkt, werden we dus gezien als de favoriet. Zo kopte De Telegraaf: Alliance JO15-2 gaat in Breda vol voor de overwinning. Dat De Telegraaf dat schreef was natuurlijk niet opmerkelijk. Koen en Bram trokken afgelopen zomer flink de portemonnee.
Luuk werd voor een slordige 54 miljoen losgeweekt bij het Griekse Olympiakos, Robin en Tijn kwamen beide voor 54 miljoen euro over van Ajax, Nasim kwam voor 54 miljoen euro over van BSC, Sjors kwam voor 54 miljoen over van FC Emmen en Devran en Renzo werden beiden tijdens Bram zijn vakantie in Oostenrijk voor 54 miljoen euro opgepikt bij FC Gerlos.

Met de 6-0 overwinning van afgelopen donderdag opzak, verzamelde we vol goede moed en met spelerstassen vol zelfvertrouwen bij Alliance. Helaas kregen we in aanloop naar de wedstrijd afmeldingen van Stan en Renzo, waardoor de trainers nog even flink aan de opstelling moesten puzzelen. Van paniek was er geen spraken. Ook zonder Stan en Renzo hadden de coaches voldoende mogelijkheden.

Nadat we bij Alliance (i.v.m. corona hadden we geen kleedkamer bij Baronie) de wedstrijdbespreking hadden gehouden, konden we met zijn allen vertrekken richting Breda. Na een rit van een klein half uurtje, konden de mondmaskers dan eindelijk af. 

Na een goede warming up namen we de laatste wedstrijddetails door. Het viel de spelers al gelijk op dat de spelers bij Baronie een flink stuk kleiner waren dan bij ons. We benadrukten dat we vooral ons eigen spel moesten spelen, en dat we moesten waken voor onderschatting! Achteraf zou blijken dat er van onderschatting geen enkel moment spraken is geweest. 

10:15 uur: een prima grasmat, spelers die er zin in hadden/gefocust waren, 2 teams die vandaag het bekerseizoen met een overwinning wilden beginnen en ook onze wedstrijdverslaggevers waren vandaag weer van de partij. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalochtend.

De wedstrijd was amper begonnen als de boodschap al bij de spelers leek overgekomen. Meteen vanaf de aftrap lieten de spelers merken dat ze er ontzettend veel zin in hadden, en dat alles en iedereen moest wijken voor de 3 punten.  

We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, zette de thuisploeg meteen onder druk en dat resulteerde meteen in een levensgrote kans (Nasim schoot net over).  
Ondanks deze gemiste kans steeg het zelfvertrouwen bij het team. Na 3 minuten spelen was het al raak! Yannick rukte op over rechts en schoot de bal kiezelhard achter de kansloze doelman van de thuisploeg. 0-1! En zo kon de ‘wereldberoemde tactiek’ van Yannick, parkeer de bus al na 3 minuten de prullenbak in.

 

In de minuten die volgden kregen we 3,4,5 100 % kansen om de score verder op te voeren, maar mede door een aantal goede reddingen van de doelman van Baronie bleef het 'slechts' bij 0-1.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor ons, de thuisploeg kwam er niet aan te pas en mochten blij zijn dat het na 15 minuten spelen nog steeds 0-1 stond. Daar kwam amper 1 minuut later verandering in. Yannick besloot maar weer eens om zijn dieselmotor te starten, passeerde aan de linkerkant 2 man, gaf de bal op schitterende wijze voor op Nasim die koeltjes de 0-2 kon binnentikken. Een mooie aanval!

Drie minuten later was het alweer raak. Wederom was het Nasim die zijn goaltje mee pikte, en zo stond het na een kleine 20 minuten spelen al 0-3. De goal had ontzettend veel weg van buitenspel, maar de grensrechter van Baronie zag er niets in.

Na een half uur spelen stond de riante 0-3 voorsprong nog steeds op het scorebord. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in die zin sluipt altijd het gevaar! Nou, dit keer niet! Ditmaal was het Koen die het op zijn heupen had, de bal meegaf aan Nasim die zo zijn 3de, en daarmee een zuivere hattrick, op zijn naam kon zetten! 0-4.

Is het dan zo dat de thuisploeg helemaal niets liet zien? Absoluut niet! Ook Baronie had al wat speldenprikjes laten zien, maar mede door een fantastisch spelende Dylano bleef het 0-4.

Na de 0-4 gingen we iets meer achterover leunen en uit een corner scoorde Baronie de 
1-4. Ondanks dat de 1-4 volledig uit de lucht viel, verdiende Baronie de treffer wel! De spelers van Baronie bleven hun best doen en dat sierde ze! Via deze weg maken wij dan ook een compliment aan de spelers van Baronie. Jongens, jullie zijn een leuk en sportief team!

Na de 1-4 bleven we doorgaan met voetballen en uit een mooie aanval scoorde Joep, opslag van rust, de 1-5. Joep was aan zijn stand verplicht te scoren. Twee minuten eerder miste hij een enorme kans om de bal vanuit een goede corner van Nasim binnen te koppen.

Meteen na de 1-5 floot de scheidsrechter voor de rust en zo gingen we rusten met een 1-5 voorsprong. 

In de rust hadden we aangegeven dat we meer dan tevreden waren over het getoonde spel en het getoonde lef. Daarnaast gaven we de complimenten over het doorzettingsvermogen van de ploeg. Ook na de tegengoal gingen ze verder waar ze mee bezig waren. Tot slot gaven we aan dat we zeker niet moesten denken dat we de buit al binnen hadden en dat we met de zelfde intentie de tweede helft in moesten gaan.

De eerste 20 minuten van de tweede helft verzuimden we om de score verder op te voeren. Kansen kregen we genoeg. Yannick schoot recht op de keeper, Luuk schoot een vrije trap, die deed denken aan de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid vorig jaar, net naast, Deloy (hakbal) was uit een corner dichtbij een doelpunt, Nasim en Yannick miste oog en oog met de keeper. En zo stond het een kwartier voor tijd nog altijd 1-5. Niet wetende dat de laatste 15 minuten van de wedstrijd een waar spektakel zouden worden! 

Ook de thuisploeg kreeg 2 hele goede mogelijkheden op een treffer, maar door 2 goede en knappe reddingen van Wouter bleef het 1-5.

We maken een sprongetje naar minuut 55. Koen kreeg de bal aangespeeld, passeerde een paar man en schoot de bal vervolgens achter de keeper van de thuisploeg. 1-6. Twee minuten later maakte Yannick er 1-7 van. 
Onder het motto: als je dacht dat je alles al gezien had was het antwoord: nou nee hoor! Want minuut 60 van de wedstrijd zat dicht bij het hoogtepunt (het hoogte punt was zonder twijfel de teamprestatie) van de wedstrijd. Joël kreeg de bal aangespeeld, passeerde zijn tegenstander en schoot de bal vervolgens SCHITTEREND achter de doelman van de thuisploeg! Wat een mooie goal! en dat was niet de eerste deze wedstrijd en ook niet de eerste dit seizoen 1-8.

Vier minuten later was het alweer raak. Dit keer was het Yannick die scoorde en zo stond het inmiddels al 1-9. Drie minuten later was het weer raak. Joël schoot voor de tweede keer raak. Bedankt dat we aan de zijlijn ook even rustig konden ademen….. Elke keer als we aanwijzingen tegen een wisselspeler wilden geven, vloog er alweer een doelpunt in.

Is de 'voetbalshow' dan helemaal klaar? Nee, want het team in vorm 'Alliance' legt in de laatste 5 minuten van de wedstrijd nog een aantal schitterende aanvallen op de mat, echter zonder resultaat. Daarna was het slotakkoord voor Yannick. 1-11

Na een uitstekende wedstrijd te hebben gespeeld, floot de scheidsrechter voor het laatst en zo namen we na een goede wedstrijd de punten mee naar Roosendaal! 

Als je ons vraagt om terug te blikken op de wedstrijd dan komen er toch wel 4 dingen meteen naar boven!
- Een fantastische teamprestatie, zowel de eerste helft als de tweede helft.
- Een team dat uitstekend het wedstrijdplan heeft uitgevoerd.
- Een team dat heel de wedstijd continu gecoached heeft.
- Een team dat er alles uit wilt halen en met plezier heeft gevoetbald.

Onze complimenten aan het hele team! Uiteraard, de tegenstander was beduidend minder dan ons, maar je moet het dan altijd nog maar doen! Als je zo'n geweldige wedstrijd neer kan zetten dan heb je dik en dik verdiend 3 punten gepakt! Een echte team prestatie! Renzo, complimenten dat je mee bent gegaan en het grapje, dat je na deze overwinning niet meer nodig bent moet je ook echt als grapje nemen he!! (:

Boys en dame, jullie mogen trots op jezelf zijn! Ook willen wij alle ouders bedanken voor het rijden en de support langs de zijlijn.

Tot slot willen wij VV Baronie hartelijk danken voor de gastvrijheid en wensen wij VV Baronie JO15-7 het beste voor de rest van de beker en de competitie toe!