Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

27 februari 2021: Alliance JO15-2 - Alliance JO17-2

Datum
: 27 februari 2021
Tijd
: 11.00 uur
Uitslag
: 1 - 2
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Vandaag in Opsporing Verzocht: Alliance JO15-2 op klaarlichte dag bestolen van punten. De politie looft €10.000,- uit voor de gouden tip. Kunt u ons helpen deze zaak op te lossen?

Afgelopen zaterdag, 27 februari 2021, ging het gruwelijk mis op de Zundertseweg in Roosendaal. Rond de klok van 12:15 uur werd een groep van dertien jongens en één meisje, allen tussen de 13 en 16 jaar oud, beroofd van punten. Het incident was van korte duur. De politie heeft ter plaatse nog gezocht, maar helaas zonder resultaat.

Weet u meer? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Overal in Nederland zit de politie klaar voor uw tips.

Vandaag blikken we terug op de zevende wedstrijd van 2021. Afgelopen zaterdag stond de vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Alliance JO17-2 op het programma. Om 11:00 uur werd er afgetrapt op sportpark Kortendijk.

Vooraf was al duidelijk dat het niet zomaar een ‘tussendoortje’ zou gaan worden. Na de uitschakeling van PSV in de Europa League afgelopen donderdag, en met op zondag een ware ‘Super Sunday’ (PSV – AJAX en AZ – FEYENOORD) voor de boeg, wilden we koste wat het kost punten pakken voor de FIFA-ranglijst en daarmee het Nederlandse voetbal redden! (:

De twee trainingen in aanloop naar dit duel stonden eigenlijk alleen maar in het teken van het doornemen en begrijpen van het wedstrijdplan.
De trainers waren er al vrij snel uit. De taak en de kunst was: leg dit zo goed en duidelijk mogelijk aan de spelers uit.
Op dinsdagavond bleek het wedstrijdplan bij iedereen al meteen aan te slaan. Bij balbezit van de JO17-2 spelen we in een 4-2-3-1 systeem, en als wij in balbezit zijn, schakelen we over naar 4-3-3. Daarnaast was de 'vijfseconderegel' in het leven geroepen. We wilden zoveel mogelijk proberen om bij balverlies de bal binnen 5 seconde weer terug te heroveren.
Daarmee gooiden we ons vertrouwde 4-4-2 systeem dus compleet overboord. We kozen voor deze verandering, omdat we voor veel verwarring en wisselingen bij de JO17-2 wilden zorgen. Uiteraard moesten we afwachten of dit daadwerkelijk goed uitgevoerd kon worden, maar als het goed uitgevoerd wordt, hebben we absoluut een grote kans.

Met zes overwinningen uit zes duels, een bijna geheel fitte spelersselectie en een uit het hoofd geleerd wedstrijdplan, verzamelde we vol goede moed en met spelerstassen vol zelfvertrouwen bij Alliance. Tijdens de wedstrijdbespreking benadrukte we, dat we niets te verliezen hadden, en dat we met volle overtuiging en de borst vooruit de wedstrijd in moesten gaan. Dit was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De trainers waren vooral benieuwd hoe de aangepaste speelwijze tot uiting zou gaan komen.

Kort voor de wedstrijd wilde Ziggo Sport en FIFA commentator Sierd de Vos, wie kent hem niet, nog graag even een introductie kwijt:
De laatste keer dat Alliance JO15-2 een wedstrijd verloor, leefde Diego Maradonna nog, kon je nog voetballen in competitieverband, was de wintertijd nog niet ingegaan en was de Eredivisie pas 3 wedstrijden onderweg.

Op 26 september 2020 verloor Alliance JO15-2 voor het laatst, om vervolgens 12 duels (11 gewonnen en 1 gelijk) op een rij ongeslagen te blijven. 147 dagen, 21 weken en bijna 5 maanden geleden verloren ze voor het laatst. Lukt het ze om deze indrukwekkende reeks een goed vervolg te geven?

Klokslag elf uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap zaten we er messcherp boven op. Het tempo in de openingsfase had veel weg van een voetbalwedstrijd uit de Engelse Premier League. WAT EEN HEERLIJK TEMPO!

Na enkele minuten spelen was daar al meteen de eerste kans van de wedstrijd. Na een aantal mooie combinaties over meerdere schijven was het Yannick die de bal maar net naast schoot.

Het spel golfde heerlijk op en neer. Het was genieten aan de kant.

Na een kleine tien minuten spelen kwam de JO17-2 op voorsprong. Een uithaal van een meter of 20 glipte zo door de handen van Joery heen. Éen op het oog simpel houdbare bal, maar door het vochtige gras, liet Joery zich toch verrassen. Joery baalde flink, maar werd door alles en iedereen meteen opgepept. En met resultaat. Want wat zou Joery uiteindelijk een hele belangrijke factor blijken!

Ondanks de vroege tegengoal bleven we strijdbaar. Beide ploegen kregen kansen en na twintig minuten spelen was daar dan eindelijk de DIKVERDIENDE gelijkmaker. Na een mooie aanval kwam de bal bij Yannick terecht. Yannick stuurde de verdedigers het bos in, ja figuurlijk dan he, want er mogen natuurlijk geen bomen op het veld staan, glipte langs de keeper en schoof de bal rustig en beheerst het lege doel in.

Het tempo bleef de hele eerste helft ontzettend hoog en er waren kansen over en weer. Kort voor rust dacht de JO17-2 alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Na een mooie aanval volgde een kiezelhard schot, maar door een WERKELIJK FAN-TAS-TI-SCHE redding van Joery belande de bal op de paal.

Na een heerlijke eerste helft floot de scheidsrechter voor de rust. De ruststand was dan weliswaar 1-1, maar het had ook zomaar 4-5 kunnen staan. De beste kansen waren namelijk voor ons.

De stemming in de rust was, volkomen terecht, opperbest. Als trainers hadden we eigenlijk niets te klagen. Uhm ja……dat we niet op voorsprong stonden. Met dezelfde formatie als we de eerste helft geëindigd waren, begonnen we ook weer aan het tweede bedrijf.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Het spel golfde op en neer en er waren kansen voor beide ploegen. De JO17-2 trok in de slotfase iets meer het initiatief naar zich toe, zonder echt gevaarlijk te worden.

Vijf minuten voor tijd gebeurde dan toch hetgeen waar we het voor de wedstrijd over hebben gehad. Door een miscommunicatie qua posities maakte de JO17-2 via een counter alsnog de 1-2. Overigens wel een mooie goal.

WAT EEN ON-GE-LOOFE-LIJK ZURE DOMPER! Tot de 1-2 speelde we als team nagenoeg foutloos, en dan krijg je toch nog een tegengoal. Konden wij de spelers iets verwijten? NEE, ABSOLUUT NIET! Het beeld dat sommige spelers na de tegengoal op de grond vielen, zegde genoeg. ZE HEBBEN, ALLES, MAAR DAN OOK ALLES, gegeven. We hadden eigenlijk gewoon de PERFECTE WEDSTRIJD gespeeld.

We kunnen nog wel uren doorgaan met typen, maar er was niets, maar dan ook niets, op aan te merken!

COMPLIMENTEN AAN IEDEREEN!!!

De trainers waren na afloop van de wedstrijd, ondanks de nederlaag, dan ook ontzettend blij en trots. Gelukkig mochten er geen supporters komen. Als bondscoach Frank de Boer vandaag de wedstrijd had gezien, dan waren er een aantal weggeweest.

Nogmaals de complimenten aan iedereen! Ondanks de 1-2 nederlaag voelt dit als een overwinning! 

We zijn wel eens kritisch, maar er staat dinsdagavond een complimentenregen op jullie te wachten!

We willen de JO17-2 enorm bedanken voor het medemogelijk maken van deze sportieve vriendschappelijke oefenwedstrijd!

Deloy, Dylano, Joël, Joep, Lieke, Luuk, Nasim, Renzo, Sjors, Stan, Tijn en Yannick. KLASSE!

Tot dinsdag!