Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

26 november 2020: Alliance JO15-2 - Alliance JO15-3

Datum
: 26 november 2020
Tijd
: 19.15 uur
Uitslag
: 11- 2
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Alliance JO15-2 overwint de mist, domineert de wedstrijd, wint met ruime cijfers, en speelt één van de beste wedstrijden van het seizoen! 


Gisteravond stond de vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Alliance JO15-3 op het programma. Om 19:15 uur werd er afgetrapt op sportpark Kortendijk. 

Dit duel stond twee keer eerder op het programma. Eind augustus wonnen we met 6-0 en op 22 oktober wonnen we met 4-2. Ondanks de twee eerdere winstpartijen, was het spel in beide wedstrijden bij vlagen niet om over naar huis te schrijven. Er bestond voorafgaand aan de wedstrijd dan ook geen twijfel en de opdrachten waren helder: winnen, met goed voetbal en ons aan de gemaakte afspraken houden.

De voorbereidingen in aanloop naar dit duel gaven behoorlijk veel hoop. De afgelopen weken zijn we op de trainingsavonden continu bezig geweest met positionering, coachen, driehoekjes maken en op balbezit spelen.

De dagen voorafgaand aan deze wedstrijd stonden onder andere in het teken van spelers oplappen. Helaas kregen we Sjors en Devran niet op tijd fit, maar konden Renzo en Robin wel deel uit maken van de wedstrijdselectie. De uitstekende training van afgelopen dinsdag moest het startsein geven, voor een hele goede wedstrijd vanavond.

Nadat de trainers tijdens de bespreking de groep op scherp hadden gezet, was daar in de warming-up al meteen het gewenste effect. Tijdens het positiespel liet Luuk van zich horen. Tegen zijn medespelers zei hij: juist jongens, dit is hoe Bram het graag wil zien! Luuk, ik kan het niet ontkennen. Je hebt helemaal gelijk! (:

Na een goede warming up kon de wedstrijd van start gaan. Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat we het dit keer een heel stuk beter voor elkaar hadden en we gingen geconcentreerd van start. We zaten er vanaf het begin meteen goed op en zowel de keeper, de verdediging, het middenveld als de aanval deden precies waar we al een maand op aan het trainen zijn!

De eerste minuten van de wedstrijd waren volledig voor ons en binnen 5 minuten hadden we al 2-0 voor kunnen, en misschien wel moeten, staan.

We hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar toch was het de JO15-3 die bij de eerste de beste mogelijkheid de voorsprong pakte. Wouter schoof de bal in de voeten van Rateb, die zo de JO15-3 op voorsprong schoot.

Nog geen minuut later kreeg de JO15-3 een ENORME kans op de 0-2, maar door een uitstekend blok van Luuk, bleef de schade beperkt. Dat Luuk het schot kon blokken, kwam mede door de uitstekende coaching vanuit Wouter, die daarmee één van zijn belangrijke taken goed uitvoerde!

Vanaf dat moment pakten we de volledige controle van de wedstrijd weer over. Niet veel later viel de gelijkmaker. Een voorzet van Lieke werd door een verdediger van de JO15-3 in de goal getikt.

De blijdschap van de snelle gelijkmaker was van korte duur, meteen daarna moesten we noodgedwongen aanvoerder Robin naar de kant halen. Voor Joep was het een mooie gelegenheid om zijn debuut te maken als laatste man. Die rol heeft hij overigens voortreffelijk ingevuld!

Na 25 minuten spelen mocht Renzo zijn opwachting maken. Renzo werd het veld ingestuurd met 2 opdrachten. Je taak goed vervullen en proberen zo snel mogelijk te scoren. De woorden die Luuk in de warming-up gebruikte zaten nog in zijn hoofd, want 1 minuut later maakte Renzo de 2-1, en zo kon de inmiddels populaire Renzo van der Vliet song weer afgespeeld worden.

Kort voor rust kwam toch wel één van de hoogtepunten van de wedstrijd voorbij. EEN WERKELIJK FAN-TAS-TIS-CHE pass van Luuk (vanaf de middenlijn, dwars langs iedereen heen) op Nasim bracht de marge op 2. Nou, niet dus! Naar lang beraad tussen de scheidsrechter en de VAR, keurde de scheidsrechter de goal wegens buitenspel af. Enorm jammer, want wat een fantastische pass was dat!

Enkele minuten later was Nasim wederom het eindstation van een hele mooie aanval. Dit keer telde de goal wel en zo gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in. Althans, niet voordat Nasim nog even zijn standaardzin eruit gooide: Bram, wat ben ik goed he!? Nasim, ik hoop dat je deze zin niet op school tijdens een toets opschrijft! Overigens wil ik benadrukken dat hij die zin altijd als grap zegt, en niet als arrogantie! (:

In de rust hebben we aangegeven dat we tevreden waren over de eerste helft. We hebben de laatste puntjes op de i gezet. Tot slot hebben we benadrukt dat ze scherp moesten blijven. Als we de 4-1 zouden maken dan ''breken'' we ze!

Nou we kunnen jullie vertellen, ga er maar eens lekker voor zitten! De tweede helft die wij hebben gespeeld is, wat ons betreft, zonder twijfel, de beste helft van dit seizoen!

De tweede helft was amper 3 minuten bezig toen Yannick zijn dieselmotor maar weer eens aan de praat bracht. Hij passeerde 5 man, gaf de bal voor op Nasim, die op zijn beurt de 4-1 binnenschoot. Via deze weg wil ik dan ook een dringende oproep doen aan alle benzinestations in Nederland: mochten jullie ooit zonder benzine zitten, bel dan Yannick! 

We werden alsmaar sterker en creëerden kans op kans. Vijf minuten na de 4-1 schoot Yannick, wederom na een ritje door Roosendaal, de 5-1 binnen. Je zou toch bijna denken dat iedere benzinepomp Yannick goed kan gebruiken.

Na deze goal besloten we, na overleg met Renzo, om hem uit voorzorg te wisselen. Jammer voor de wedstrijd, maar ach, of hij nou in het veld lacht of langs de kant! Toch Renzo? (:

Na de 5-1 bleven we doorgaan en knokten we voor elke meter. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Stan terecht, die zonder na te denken de 6-1 erin knalde! Op dat moment wist onze vlagger Ronald wel hoe laat het was, want als Stan en/of Lieke scoren dan krijgen ze taart in huizen Groenewegen! Stan, die de hele wedstrijd ijzersterk speelde, had de taart maar mooi binnen. Nog in de wolken van de taart gaf hij enkele minuten later een strafschop weg. Toevallig had ik het er vorige week met Ronald over. Wat als hij een eigen goal maakt of een penalty veroorzaakt? Moet hij dan een taart aan jou geven? Ik wil niet stoken hoor, maar......... Het is je gegund Stan! (:

Mats schoot namens de JO15-3 de bal kiezelhard tegen de touwen en bracht de stand zo op 6-2.

Even leek de JO15-3 door te drukken, maar de paal en de lat stonden tweemaal in de weg. Na deze gemiste kansen, pakten we het initiatief weer over. Niet veel later krulde Koen de bal vanaf een meter of 25 op schitterende wijze tegen de touwen! 7-2.

We bleven strijdlustig. Kort na de 7-2 schoot Nasim, presentator van het bekende Tv-programma wat ben ik toch goed he? De 8-2, en daarmee zijn derde van de avond binnen. Meteen na de goal maakte Nasim plaats voor Safouane en schoof Yannick door naar de spitspositie. 

Yannick stond nog maar net op zijn ''nieuwe'' plek, toen er een ‘’opmerkelijk’’ moment gebeurde. Luuk speelde de bal lang op Yannick die de 9-2 leek te maken. Aan de kant was er al wat verbazing vanuit de trainers. Vanaf de kant leek het er namelijk op dat Luuk hands maakte. De scheidsrechter en grensrechter zagen dit niet, maar Luuk was zo sportief om dit te zeggen tegen de scheidsrechter, die op zijn beurt de goal (geheel terecht) afkeurde. Vanaf de kant konden wij de actie van Luuk wel waarderen. Als je als team zo’n goede wedstrijd speelt, dan wil je ook volkomen eerlijk en verdiend winnen!

Daarnaast waren wij ervan overtuigd dat, als de mist niet aanwezig was, de scheidsrechter, de toch wel overduidelijke handsbal, echt wel had gezien. Ik denk dat Yannick maandag nog wel even een gezellig woordje met je wil spreken Luuk. Gelukkig zitten jullie bij elkaar in de klas, dat scheelt! (:

Kort na dit sportieve moment, werd Luuk op een schandalige manier van achter getrapt. De bal was weg en de speler van de JO15-3 ging vol door op de voet van Luuk, die helaas het veld moest verlaten. De verbazing vanaf de kant was enorm. Het paste ook totaal niet in de wedstrijd. De wedstrijd verliep namelijk verder geheel sportief. Jij hebt je in ieder geval van je positieve kant laten zien enkele minuten daarvoor! Complimenten aan de trainer van de JO15-3 die zijn eigen speler na dit voorval er meteen afhaalde.

Met nog 5 minuten op de klok stond het nog altijd 8-2. Waar we in het verleden nog wel eens de neiging hadden om de wedstrijd rustig uit te spelen, gingen we nu door. Dit kon ook niet anders, we hadden immers een tijdje terug de beelden van de eredivisiewedstrijd VVV – AJAX (0-13) laten zien.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd liepen uit op een waar spektakel! Koen bracht met een zuiver shot in de bovenhoek de stand alsnog op 9-2. Niet veel later maakte Safouane de 10-2. Het slotakkoord was voor Tijn, oh die Tijn. Ja ouders, wat was het goed dat jullie afgelopen dinsdag niet op de training waren. Tijn miste kans op kans, zelfs met open goal. Het zal toch niet weer he, dacht hij? Nee, natuurlijk niet! Tijn die, net als het gehele team heel erg goed speelde vandaag, wist, in tegenstelling tot Feyenoord eerder op de avond, wel het net te vinden.

Meteen na de goal van Tijn floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo boekten we een ruime, zeer verdiende, zege!

Na afloop van de wedstrijd was de blijdschap bij de spelers dan ook duidelijk zichtbaar!

We hebben vandaag echt een ongelofelijk goede teamprestatie neergezet! Iedereen was even goed en niemand viel in ‘’negatieve’’ zin op!

Daarnaast hebben we door deze overwinning en het goede spel, ook een duidelijke boodschap afgegeven aan Roosendaal. Waar de politie al dagen druk bezig was om het vuurwerkgeweld in verschillende wijken een halt toe te roepen, hebben wij de hele wedstrijd laten zien dat je op deze manier ook spectaculair vuurwerk kunt laten zien!

We willen de JO15-3 enorm bedanken voor het medemogelijk maken van deze sportieve vriendschappelijke oefenwedstrijd! Ik wil jullie met dit verslag absoluut niet te kort doen, maar als mijn ploeg, zoals in dit geval, de complimenten verdient, dan moet ik die ook geven!

Geniet van deze goede wedstrijd! Dit was goed, maar we moeten wel zo doorgaan! Een goede wedstrijd bepaald niet de rest van het seizoen. Wij verwachten dan ook dat iedereen deze lijn komende dinsdag op de training door zal zetten!

Tot zaterdag!