Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

23 januari 2021: Alliance JO15-2 - Alliance JO13-1

Datum
: 23 januari 2021
Tijd
: 11.30 uur
Uitslag
: 2 - 0
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Goedenavond allemaal! Leuk dat jullie weer kijken naar Alliance JO15-2 TV, of beter gezegd, Studio goed voetbal en gemiste kansen.

Vandaag blikken we terug op de derde wedstrijd van 2021. Afgelopen zaterdag stond de vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Alliance JO13-1 op het programma. Voordat we naar de hoogtepunten gaan kijken, zijn we allereerst opzoek naar een passende titel voor dit verslag. Kunnen jullie ons misschien helpen? Stemmen kan tot en met dinsdagavond 26 januari 2021 20:00 uur. Hieronder de opties:

- Alliance JO15-2 speelt één van de beste wedstrijden in deze samenstelling, mist gigantisch veel kansen, maar wint uiteindelijk toch dik verdiend met 2-0.
- Alliance JO15-2 wint ook derde wedstrijd van 2021, maar oh oh oh, wat misten ze enorme kansen.
- Alliance JO15-2 drukt enorme kansenregen uit in minimale, maar verdiende, zege.
- Alliance JO15-2 mist kans op kans op kans op kans en wint pas ontzettend laat.
- Alliance JO15-2 speelt een enorm goede wedstrijd, maar bezorgd de trainers, maar vooral zichzelf, bijna een enorme kater.

Waar de spelers afgelopen week een rustige week hadden, hadden de trainers dat bepaald niet. Ondanks dat er vorige week met 6-0 van de JO15-3 werd gewonnen, en we geen enkel schot op goal tegen hadden gekregen, zaten er bij de trainers toch een aantal dingen niet helemaal lekker. 
Zo zorgde het vertoonde spel in die wedstrijd toch voor behoorlijk veel zorgen. In sommige fases van de wedstrijd ontbraken zelfs de meest simpele basisdingen en gemaakte teamafspraken. Dat kan en mag natuurlijk nooit het geval zijn.
Over de ontzettend veel gemiste kansen, maakten de trainers zich geen enkele zorgen.
We maken ons op dat gebied pas echt zorgen als we helemaal geen kansen meer zouden creëren, aldus Bram en Wim tegenover de camera van voetbalzender ESPN. 

Het vertoonde spel zorgde er toch voor dat Bram en Wim afgelopen maandagavond 18 januari in Het Torentje in Den Haag samenkwamen om het één en ander te bespreken.
Tijdens deze bespreking werden onder andere de volgende dingen besproken en voorgesteld:

- Wellicht doen we er verstandig aan om de muts van Luuk onder het kopieerapparaat te leggen en dan 14 keer te kopiëren.
- We kunnen tussen 10:00 uur ‘s ochtends en 14:00 uur ‘s middags een speelklok instellen. Tussen die uren mag er alleen goed veldspel worden vertoond.
- Voortaan stoppen we een automatisch kastje in de bal, zodat de bal automatisch van voet naar voet gaat.

De trainers besloten uiteindelijk om de twee trainingen in aanloop naar dit duel, en de wedstrijd zelf, even aan te kijken, en op basis daarvan te beslissen of er een extra persconferentie moest worden gehouden.

Met een ongeslagen status, een bijna geheel fitte spelersselectie en twee uitstekende trainingen op zak, verzamelde we vol goede moed en met spelerstassen vol zelfvertrouwen bij Alliance. De goede moed en het zelfvertrouwen waren, omdat de twee eerdere wedstrijden in 2021 in winst waren omgezet, volkomen terecht! 

Met name de twee trainingen in aanloop naar dit duel gaven ontzettend veel hoop.
Afgelopen week zijn we op de trainingsavonden continu bezig geweest met positionering, coaching, driehoekjes maken, maar vooral op het spel wanneer wij in balbezit zijn. Daarnaast waren we bij de bookmakers favoriet voor de overwinning.

10:45 uur: bijna alle spelers zaten op de tribune, maar tot onze grote verbazing ontbraken Sjors en Joël.
Achteraf zou blijken dat Sjors, al lopend, onderweg was naar de kuip voor de topper Feyenoord - AZ, en dat Joël alvast zijn verjaardag aan het vieren was. Gelukkig waren beide jongens uiteindelijk wel van de partij. 
Tijdens de wedstrijdvoorbereiding benadrukten we, dat we vooral de dingen moesten doen waar we afgelopen week op getraind hadden, en snel moesten zorgen voor een veldoverwicht.
Tot slot gaven we aan, dat we ontzettend scherp moesten beginnen, en meteen opzoek moesten gaan naar kansen en doelpunten. 

11:30 uur: na een hele goede en geconcentreerde warming-up kon de wedstrijd van start gaan. Helaas nog steeds zonder onze trouwe supporters, maar voor het eerst in de geschiedenis van de JO15-2 wel met een livestream! Zo konden de ouders er toch nog een beetje bij zijn. 

JAAAA we zijn live!!! 

Ze hebben nog niks gemist.......ik ben benieuwd of ze iets kunnen zien.........oh we waren nog niet begonnen!.......zijn er al mensen aan het kijken?......oh dus hij doet het wel?.......mooi!.... dan weten we dat het werkt........kijk aan...... we kunnen zelfs inzoomen........

De eerste minuten van de livestream waren we nog even zoekende..... maar uiteindelijk zorgde het voor een fantastisch resultaat......onze dank gaat dan ook uit naar Nikki!! Overigens ook de maker van de prachtige rode muts van Luuk! (:
Op dit moment zijn de technische mensen nog bezig om ervoor te zorgen dat de wedstrijd alsnog in de groepsapp gedeeld kan worden……wordt vervolgt!

De wedstrijd was amper begonnen, of de toon was al gezet. Meteen vanaf het begin waren we messcherp en dat zorgde na een halve minuut spelen al voor een fantastische sliding van Joël. 

Nog in diezelfde minuut: goeie bal Luuk.....oeff....jammer....daar was het al bijna 1-0.....wat erg om jezelf achteraf terug te horen op de stream, haha....
Deze gemiste kans was het startsein voor een GEWELDIGE openingsfase! Beter gezegd: voor een GEWELDIGE wedstrijd!

Nog geen minuut later voerde we de druk nog verder op. Na een goede onderschepping van Joël, kwam de bal, na prachtig verlengen van Yannick, bij Renzo terecht. Renzo gaf de bal, doormiddel van een steekpass, mee op Yannick, die een teenlengte tekort kwam om de openingstreffer te maken. 
De aanval was nog niet afgelopen, want enkele seconde later schoot Lieke, vanuit een moeilijke hoek, de bal maar net voorlangs.
Pff……dacht onze vlagger en tevens vader van Lieke………daar was bijna weer een taart in huize Groenewegen……

Eén minuut later konden we alweer de volgende kans noteren. Ditmaal was het Renzo die de bal veroverde, een combinatie met Lieke aanging, een goede voorzet gaf en Nasim net te kort zag komen om de bal binnen te tikken. 

We wisten niet van ophouden, nog in diezelfde minuut was het wederom Renzo, die na knap doorzetten op de rechterflank, de 1-0 op zijn schoenen had, maar hij miste uiteindelijk oog in oog met de doelman.
Tja, Renzo, als jij het grappig vind om dinsdagavond tijdens de training te zeggen: Bram, AZ gaat Ajax helemaal kapotspelen in de KNVB Beker woensdag, en vervolgens donderdagavond, als Ajax met 0-1 gewonnen blijkt te hebben, zegt: pfff, zo jammer dit he!! Dan krijg je dit he! Dan mis je zulke kansen! (:

Op het moment dat we dachten dat we alles al hadden gezien, zagen we in de zesde minuut de allergrootste kans van de wedstrijd in rook op gaan.
Na een mooie aanval, waarin Renzo maar net voorlangs schoot, kreeg Yannick de u-i-t-g-e-l-e-z-e-n mogelijkheid om de bal in het doel te schieten, maar hij schoot, tot ongeloof van alles en iedereen, de bal voor een leeg doel naast.
Ik wil er geen woorden aan vuil maken hoor.....maar toch kwam het ''Nasim trauma'' meteen naar boven. Nasim miste een week eerder namelijk een soort gelijke kans! (:

Na een kleine tien minuten spelen beet de JO13-1 voor het eerst van zich af. Na een paar mooie combinaties, kwamen ze er af en toe gevaarlijk door. Tot echte kansen kwam het niet. Dit was mede de verdienste van een fantastisch spelende Stan. 

De opleving van de JO13-1 was van korte duur, want we zaten overal ontzettend kort op. Dat resulteerde ook in een aantal e-n-o-r-m-e kansen. Hieronder een overzicht:

Minuut 15: achterbal, Robin met een splijtende pass op Yannick, die op zijn beurt het hele middenveld over rende, de hoeken voor het uitkiezen had, ervoor koos om de bal af te spelen op Renzo.....weg kans.....

Minuut 16: Tijn kwam in de ploeg, veroverde meteen de bal, gaf hem vervolgens mee aan Renzo…… Renzo-Nasim-Yannick.....net over.

Minuut 18: Luuk op Yannick.... Yannick huizenhoog over.

Minuut 19: Luuk op Nasim...Nasim kapt…maar geweldig verdedigt.

Minuut 22: Onderschepping Stan... Stan-Luuk-Renzo-Yannick....keeper.

Minuut 25: Hele goede onderschepping van Robin.....anders was het wellicht 0-1 geweest.

Minuut 26: Yannick-Luuk-Lieke-Nasim-Yannick-Luuk..... centimeters naast.

Minuut 28: Yannick-Nasim-Dylano....voorzet....Renzo mist...Nasim mist...Tijn schiet tegen verdediger...Luuk schiet tegen verdediger...Nasim knalt de bal over....tot ongeloof van iedereen.....

Minuut 31: Dylano mist.....Yannick mist.....Nasim mist.......

In de resterende minuten van de eerste helft begon de irritatie en frustratie onderling, maar ook op elkaar, toe te nemen. Uiteraard begrepen we de irritatie en frustratie, maar je schiet er uiteindelijk niets mee op. Schiet alsjeblieft gewoon die ballen in het doel!!

Kort voor rust kregen we nog een goede mogelijkheid, maar mede door een fantastische redding van de keeper, gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Tijdens de rust deelden we, ondanks de gelijke stand, het ene na het andere compliment uit.
Ook gaven we aan, dat we heel erg tevreden zijn over het vertoonde spel in de eerste helft. Daarnaast hamerde we erop, dat irritatie en frustratie ons niet aan een overwinning zouden gaan helpen.
De boodschap van de trainers was kraakhelder: als we in de tweede helft net zo goed spelen als in de eerste helft, dan gaat die goal vanzelf vallen! 
​We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar wat Wim en ik in de eerste helft hebben gezien, was echt HEEL ERG goed! Het was bij vlagen gewoon g-e-n-i-e-t-e-n aan de kant. Hopelijk vonden jullie dat ook op de livestream!

Na een positieve peptalk kon de tweede helft van start gaan. De trainers waren naar een aantal dingen heel erg benieuwd.
In het verleden is vaak gebleken, dat we een goede helft afwisselde met een minder goede helft. We waren dus vooral benieuwd of de ploeg in staat was, om al het goede van de eerste helft, een vervolg te kunnen geven. Daarnaast waren we benieuwd naar de conditie van iedereen. In de vorige twee wedstrijden waren de effecten van de conditietrainingen al lichtjes te zien, maar we hoopten dit nog meer te kunnen gaan zien.

De tweede helft begon waarmee de eerste helft geëindigd was. KANSEN! EN WAT VOOR!!

Na twintig seconde spelen stuurde Yannick Nasim weg, Nasim ging er als een speer vandoor, maar schoof de bal naast.

Het zonnetje ging steeds meer schijnen en de temperatuur werd alsmaar aangenamer. Ik keek nog even op de buienradar, droog gaf tie aan. Nou niet dus! Het begon opeens flink te regenen in de tweede helft. EEN REGEN AAN KANSEN!!

Minuut 2: Stan-Luuk-Nasim.....schot van richting verandert.....in de handen van de keeper.

Minuut 2: Onderschepping Tijn....mooie pass op Nasim......Nasim met de voorzet....Yannick mist.....Dylano maait over de bal heen..... Yannick met het schot.....FANTASTISCHE REDDING van de keeper! Corner..... Nasim met de voorzet.....Yannick vuurt.......weer een goede redding van de keeper.

Minuut 3: Goede onderschepping van Robin.......mooie pass van Sjors op Dylano.....Dylano één op één met de keeper.....goede redding van de keeper.

Minuut 7: GRANDIOZE steekpass van Sjors op Yannick......net buitenspel.....

Minuut 9: Pass van Stan op Yannick.....Yannick rakelings naast.....

Minuut 11: Sjors op Red Bull Renzo.....Renzo met het schot.....keeper verliest de bal.....Nasim profiteert.......net niet......

Minuut 12: Robin met een crosspass......Renzo vertrekt......keeper komt uit......Renzo schiet de bal over de keeper heen.......net naast de paal......

Minuut 13: Stan-Tijn-Yannick.....langs de keeper......keeper heeft de bal.....

Zucht………#ik werd gek

Minuut 16: Nasim passeert drie spelers....kapt.....haalt uit......keeper heeft de bal klem.....

Minuut 20: Yannick langs de Dijken.....Yannick langs de Kroeven......Yannick langs de Westrand….......Yannick langs Kalsdonk.......Yannick langs de Tolberg……Yannick langs Langdonk…..Yannick langs heel Roosendaal……5 seconde later…redding keeper.....

Minuut 21: Luuk.....rode muts.....Luuk.....naast......

Bram, Wim en de wisselspelers aan de kant: pff.....ik word k-n-e-t-t-e-r-g-e-k!! wanneer gaan de spelers zichzelf nou eens belonen.....?

Minuut 22: Yannick is weg!.....Yannick is weg!!.....Ja, Yannick is weg!!!..... dit IS DE KANS!!!! Tackle (en dan bedoel ik uiteraard niet de hondensoort).......vrije trap op de rand van het strafschopgebied......Luuk achter de bal.......Net naast.......

Minuut 25: Yannick sprint de hele verdediging eruit......schiet......en mist.......gelukkig hadden we deze wedstrijd nog geen kansen gemist....dat scheelde......

Aan de kant namen de zenuwen behoorlijk toe. Ook de wisselspelers konden hun ogen niet geloven.....Hoe is dit toch mogelijk? 

Ik ben ontzettend blij dat de bioscopen in Nederland momenteel gesloten zijn. Ik zou er toch niet aan moeten denken dat ik een video van 32980146705030359 gemiste kansen zou moeten gaan bezoeken! (:

Beide trainers druk met elkaar aan het overleggen.....wat gaan we doen??
Gaan we met 3 mensen achterop spelen en een extra aanvaller inbrengen? Of laten we het zo staan? We besloten om in deze formatie de wedstrijd af te maken. We durfden het niet aan....voor hetzelfde geldt verlies je de wedstrijd, door de risicovolle zet, nog. Dat verdienden de jongens echt niet. Al zeiden we gelijk tegen elkaar: als het 0-0 blijft dan kunnen we aankomende dinsdag alsnog de spelers op gaan lappen, want als je zo goed speelt en zoveel kansen krijgt, en je zou niet winnen, dan denk ik dat er een behoorlijk aantal kapot zullen zijn.

Minuut 26: oh......oh.......oh........oh......oh......oh........en nog eens oh.......waar we de gehele wedstrijd nagenoeg niets weggaven.....was daar opeens een gigantische fout van achteruit.........de bal werd zo in de voeten van de aanvaller van de JO13-1 geschoven die op zijn beurt zo door kon lopen naar de goal........gelukkig liep het voor ons goed af.....

Minuut 27: Luuk met een mooie pass.....in eerste instantie op Renzo, maar Nasim sprint er met de bal vandoor.......hij zet aan.......JAAAAAAAA GOAL!!!!!!!!!!!!!
GEEN VAR......GEEN VLAG OMHOOG.........DOELPUNT!!!!!!!!!!!!!!!! W-A-T- E-E-N- B-E-V-R-I-J-D-I-N-G!!! Pfffffff! Holy.......moly.......YEAH!!!
​
Minuut 30: Nasim aan de bal.....kapt naar binnen......haalt uit.............2-0!!!! Pffffffffffff wat een o-n-t-l-a-d-i-n-g.......

In de slotfase kreeg Yannick nog een levensgrote kans op de 3-0.....

Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstijd.

Na afloop van de wedstrijd werd er aan de trainers gevraagd om terug te blikken op de wedstrijd. Deze drie dingen kwamen eigenlijk toch wel meteen naar boven.

- Een fantastische teamprestatie, zowel de eerste als de tweede helft.
- Een team dat uitstekend het wedstrijdplan heeft uitgevoerd.
- Een team dat voetballend/aan de bal heel erg goed was.

Onze complimenten dan ook aan het GEHELE TEAM. Ondanks dat we pas drie weken onderweg zijn, biedt dit heel erg veel perspectief voor de rest van het seizoen.

Wij als trainers zijn ook trotser op wat jullie deze wedstrijd hebben laten zien, dan in de vorige twee wedstrijden. We gaven het voorafgaand aan de wedstrijd al aan: liever met 2-0 winnen en heel erg goed spelen, dan met bijvoorbeeld 10-0 winnen, en we hebben niets geleerd.

Via deze weg willen we daarom graag van de gelegenheid gebruik maken IEDEREEN toch nog even individueel benoemen!

Meestertacticus         Sjors
Balkunstenaar            Luuk
Doelverdediger          Wouter
Reuzedoder               Lieke
Mentale coach           Robin
Spelmaker                 Stan
Assistkoning               Renzo
Basisklant                  Nasim
Regenliefhebber         Deloy
The Special one          Yannick
The normal one          Devran
Balveroveraar             Dylano
Rots in de branding     Joep
De Stofzuiger              Joël

Qua voetbal was dit zonder twijfel de beste wedstrijd van dit elftal! We hebben vaker goede wedstrijden gespeeld (o.a. de uitwedstrijden tegen Virtus, Kruisland, Halsteren en UVV), maar voetballend was dit toch echt wel de beste wedstrijd van dit elftal!

Dat bleek een dag later ook bij de kranten het geval te zijn bij het zogeheten ESPN-sports programma: The Day After

De telegraaf:   Alliance JO15-2 boekt, in een kansenfestvial, derde overwinning van 2021.

BN DeStem:     Alliance JO15-2 wint 'slechts' met 2-0 van Alliance JO13-1.

AD:                 Alliance JO15-2 behoudt ongeslagen status vast.

NOS:               Alliance JO15-2 trekt sterke serie door en is nog ongeslagen in 2021.

We willen de JO13-1 enorm bedanken voor het medemogelijk maken van deze sportieve vriendschappelijke oefenwedstrijd! Ook willen de trainers alle spelers van de JO13-1 een groot compliment maken! Ondanks dat jullie niet hebben gewonnen, zijn jullie de hele wedstrijd blijven knokken en op een positieve manier de strijd aangegaan.

Geniet van deze mooie overwinning. Dit was goed, maar we moeten met zijn allen wel zo doorgaan! Eén goede wedstrijd bepaald niet de rest van het seizoen. Er zijn nog genoeg punten waar we in kunnen verbeteren. Wij verwachten dan ook dat iedereen deze lijn komende dinsdag op de training door zal zetten! (:

Nu even genieten, aankomende dinsdag gaan we er weer tegenaan!

Tot dinsdag!