Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

18 augustus 2020: Alliance JO15-2 - Bavel JO15-2

Datum
: 18 augustus 2020
Tijd
: 19.15 uur
Uitslag
: 2 - 3
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Na een hele lange tijd zonder voetbalwedstrijd, mochten onze dappere rood-zwarte strijders dan eindelijk weer aan de bak!


Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen VV Bavel op het programma.

Waar de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie al een tijdje bezig zijn aan hun comeback, mochten wij vandaag dan eindelijk ook beginnen aan onze 'comeback'.

Nog maar net bijgekomen van de masterclass van Bayern Munchen tegen FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League, stond op een zonnige dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma.

Met een aantal trainingen op zak en met een nagenoeg fitte spelersselectie verzamelde we vol goede moed en met spelerstassen vol zelfvertrouwen bij Alliance. Luuk was i.v.m. vakantie de enige afwezige en keek het duel live via de lokale Griekse televisie.

Na de wedstrijdbespreking en een goede warming up kon de wedstrijd om 19:15 uur dan eindelijk van start gaan. De wedstrijd stond onder leiding van Davey Koolen. Davey is normaliter scheidsrechter bij RKVV Meto, maar ging desondanks, zonder te twijfelen, in op mijn uitnodiging om onze wedstrijd te komen fluiten. Davey, hartelijk dank dat je de moeite hebt genomen om bij Alliance te komen fluiten!

19:15 uur: een prima grasmat, spelers die er zin in hadden/gefocust waren, 2 teams die vandaag het seizoen met een overwinning wilden beginnen, kortom alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalavond! Zo zie je maar dat je niet alleen ingrediënten nodig hebt bij het koken, maar ze ook kan gebruiken bij het voetballen.(:

Onder leiding van aanvoerder Robin kon de wedstrijd van start gaan.

De wedstrijd was amper begonnen als de boodschap al bij de spelers leek overgekomen. De afgesproken tactieken bleken dan ook direct voor een veldoverwicht te zorgen! Na een kleine 5 minuten spelen kregen we meteen een levensgrote kans. Stan gaf een steekpass op Nasim die de bal via een tegenstander voor zijn voeten kreeg en de bal zo kon binnenschieten, echter floot de scheidsrechter voor buitenspel.

We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, zetten de bezoekers meteen onder druk en dat resulteerde na 10 minuten in een verdiende voorsprong. Nasim kreeg de bal vanaf de rechterkant aangespeeld en poeierde vervolgens de bal achter de doelman van de bezoekers. Het was Nasim zijn eerste doelpunt in dienst van Alliance. Afgelopen maand maakte hij, voor zo'n slordige 65 miljoen, de overstap van BSC naar plaatsgenoot Alliance.

De eerste 15-20 minuten van de wedstrijd waren voor ons, we zetten Bavel goed onder druk en we speelden bij vlagen goed positiespel. Een kwartier voor rust veranderde het veldoverwicht langzaam de kant van de bezoekers op. Bavel werd sterker en sterker en met name ons middenveld werd een aantal keer 'te kijk' gezet. Tien minuten voor rust was daar dan ook de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een schot van een meter of twintig dwarrelde zo tot ieders verbazing het doel in. Vijf minuten later scoorde Bavel weer. Wederom was het de middenvelder van de bezoekers die van een meter of twintig de bal achter een kansloze Wouter schoot.

Enkele minuten na de goal van Bavel floot de uitstekend fluitende scheidsrechter voor de rust. Na een ijzersterk begin zochten we de kleedkamer op met een 
1-2 achterstand.

In de rust hebben we aangegeven dat we, zeker voor een eerste wedstrijd in 5 maanden tijd, tevreden waren over het getoonde spel en het getoonde lef. We hadden in het eerste kwartier een behoorlijk veldoverwicht. Tevens hadden we in de rust mooi de tijd om het middenveld weer even goed in tact te zetten. In de rust gaven we ook de complimenten aan ons centraal verdedigingsduo Robin en Stan, die de eerste helft als een rots in de branding hun mannetje stonden. Tot slot gaven we aan, dat als we het middenveld intact zouden houden, we een goede kans maakten om gelijk te spelen of te winnen.

Na het terugkijken van de VAR (voor alle Feyenoorders: afkorting = Volgens Amsterdamse Regels) beelden kon de tweede helft van start gaan. De eerste 10 minuten van de tweede helft gingen gelijk op. Na 10 minuten spelen was daar een mooie aanval over meerdere schijven met Yannick als eindstation, helaas voor ons, schoot Yannick de bal in de handen van de keeper. 

Enkele minuten later is het dan wel raak. Na een hele mooie aanval komt de bal bij Renzo terecht die de bal voorgeeft op Joep, die vervolgens koeltjes de 2-2 binnen tikt. Of toch niet? Meteen na de goal gaat de vlag omhoog en keurt de scheidsrechter de gelijkmaker af. Jammer, maar de aanval werd er niet minder mooi door! 

Ondanks de afgekeurde goal kregen we steeds meer en meer energie. Die energie zorgde een kwartier voor tijd voor een ENORME kans voor Yannick. Uit een goede corner van Renzo kreeg Yannick de bal voor zijn voeten, maar helaas schoot hij de bal recht op de keeper, en zo bleef de 1-2 achterstand op het scorebord staan.

We werden alsmaar sterker en sterker, kregen een aantal goede mogelijkheden, maar die kreeg Bavel ook. En wat voor één! Na een vlijmscherpe counter (echt een hele mooie aanval) van de bezoekers kwam de bal bij de spits van Bavel terecht die vanaf de rechterkant, oog in oog met Wouter, kiezelhard overschoot. Daar kwamen we heel goed weg. Dat had de 1-3 MOETEN zijn.

Tien minuten voortijd voltrok er een vervelend moment aan beide kanten. Bij ons moest Wouter het veld verlaten vanwege pijn in zijn been en de bezoekers moesten 'afscheid' nemen van hun doelpuntenmaker die last had van een enorme krampaanval. Ondanks het vervelende moment konden we wel weer eventjes de boel op scherp zetten. 
We zagen dat de spelers van Bavel, die nog geen enkele training op zak hadden, er fysiek behoorlijk doorheen zaten. Dat was voor ons de aanleiding om nog aanvallender te gaan spelen dan dat we al deden, en met succes! Zeven minuten voor tijd kwam de bal na een vlot lopende aanval bij Joep terecht, die op zijn beurt de bal bij de tweede paal aan Renzo gaf, die de bal simpel in kon tikken, maar je moet het altijd nog maar doen! Renzo maakte op dat moment de verdiende gelijkmaker!

Kort voor tijd scoorde Bavel, na een miscommunicatie achterin, alsnog de 2-3. 

Daarna was het motto: alle ballen naar voren pompen! en dat leidde nog tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van Bavel, echter zonder resultaat.

Na een goed slotoffensief floot de scheidsrechter voor het laatst en zo verloren we de eerste wedstrijd in de voorbereiding nipt met 2-3 van Bavel.

We hebben qua cijfers dan wel verloren, maar zowel Koen als ik vinden dat, over de hele wedstrijd gezien, een gelijkspel verdiend was. 

Vanavond om 19:00 uur is de samenvatting van de wedstrijd te zien op Fox Sports.

Onze complimenten aan het hele team! Als je voor het eerst samen speelt, en dan ook nog vijf maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld, mogen we zeker niet klagen!

Daarnaast willen wij scheidsrechter Davey, vlagger Ronald en alle ouders bedanken voor de support langs de zijlijn!

Tot slot willen wij de trainers/leiders en spelers van VV Bavel het beste wensen voor de beker en de competitie!

Aankomende donderdagavond staat om 19:45 uur de Roosendaalse derby op het programma tegen RKVV Roosendaal! Op naar revanche!

Tot donderdag!