Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

13 maart 2021: Alliance JO15-2 - Alliance JO13-1

Datum
: 13 maart 2021
Tijd
: 11.30 uur
Uitslag
: 5 - 0
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Goedenavond allemaal! Leuk dat jullie weer kijken naar een gloednieuwe aflevering van Alliance JO15-2 TV, of beter gezegd, Studio Goede Tijden, Goede Wedstrijden.

Afgelopen zaterdag stond voor de JO15-2 alweer de negende wedstrijd van 2021 op het programma. Om 11:30 uur was op Sportpark Kortendijk Alliance JO13-1 de tegenstander. Uiteraard gaan we zomenteen terugblikken op die wedstrijd, maar we beginnen met kort nieuws. 

Dinsdag 09 maart 2021: Alliance JO15-2 bereid zich ontspannen voor op de wedstrijd van komende zaterdag tegen de JO13-1.
Donderdag 11 maart 2021: Alliance JO15-2 speelt op de training een gezellig potje handbal en werkt vol enthousiasme en plezier toe naar zaterdag.
Vrijdag 12 maart 2021: Alliance JO15-2-speler Devran maakt na zeven maanden blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie.
Zaterdag 13 maart 2021: Alliance JO15-2 beschikt over een fitte spelersselectie en trainers Bram en Wim helpen kiezers met hun stemkeuze. Hierover later meer!

Zaterdagochtend een paar uur voor de wedstrijd:
Bram: Het zou wel eens een heel mooi voetbalweekend kunnen worden!
Wim: Absoluut! Heb je wensen Bram?
Bram: Uhm, ja eigenlijk wel.
Wim: Wat dan? Spreek ze maar uit hoor.
Bram: Winst met de JO15-2, een 0-2 overwinning van Ajax bij PEC Zwolle en een 1-1 gelijkspel tussen PSV en Feyenoord.
Wim: Nou nou. Als dat toch uit zou komen.
Bram: Ik zeg niets, Wim! (:

Met zes overwinningen uit acht duels, een fitte spelersselectie en twee ontspannen en gezellige trainingen op zak, verzamelde we vol goede moed en met spelerstassen vol zelfvertrouwen bij Alliance. Tijdens de wedstrijdbespreking benadrukte we nog even de 3 belangrijkste dingen. 
1. Probeer zo snel mogelijk een doelpunt te maken. In het verleden is namelijk vaak gebleken, dat als wij snel scoren, we meer controle krijgen.
2. Ga met de juiste instelling de wedstrijd in. Je wint namelijk niet zomaar. En nog belangrijker: probeer de 0 te houden.
3. Het wedstrijdplan.

Naar dat laatste waren Wim en ik heel erg benieuwd. Het was namelijk de eerste keer dat we in een 4-5-1 formatie gingen spelen. Wim en ik hadden hiervoor gekozen, omdat we het in de eerdere ontmoetingen tegen de JO13-1 moeilijk hadden op het middenveld. Daarnaast vielen er vanuit die linie ook de meeste (onnodige) tegengoals. De opdracht was simpel: 4-5-1 bij balbezit JO13-1 en 4-3-3 als wij in balbezit zijn.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of het was al 1-0! Binnen de minuut maakte Yannick de openingstreffer. Een bijzondere treffer, want hiermee gaf Yannick zijn volledige steun aan de woorden van Bram en Wim! Terug naar de partijvorm van donderdagavond:

Bram: Stan, goede actie, maar je mocht de bal maar drie keer aanraken.
Stan: Ik raakte hem maar drie keer aan. Zullen we de beelden terugkijken?
Bram: Stan, kom eens naar Wim en mij toe.
Regel 1: Bram en Wim hebben altijd gelijk.
Regel 2: Mochten Bram en Wim toch geen gelijk hebben, dan treed regel 1 in werking.
Stan: Haha, wacht maar.

Bram en Wim voor de wedstrijd: probeer zo snel mogelijk te scoren, dan gaan we controle over de wedstrijd krijgen. En zie! Yannick scoort al naar één minuut. Dankjewel voor je steun, Yannick!! We hadden ook niet anders van je verwacht! (:

Meteen na de openingsgoal begon voor de trainers het ''puzzelen'' al. Het is natuurlijk heerlijk om vier wissels te hebben, maar wie gaan we voor wie wisselen? en op welke positie? Voor de mensen die nog twijfelen op wie ze gaan stemmen, hierbij onze tips!
Zullen we Devran straks op rechts zetten? Die kan dan mooi samenwerken met een andere partij op rechts, bijvoorbeeld de VVD. Die partij staat namelijk voor Voetbal Vereniging Devran.
Luuk kun je het beste in het midden zetten. Hij kan zowel met linkse als rechtste partijen samenwerken. Nasim is makkelijk. Die heeft het altijd over de SP. De SpitsPositie.
Yannick wisselen we voor D66. Die partij staat voor Doelpunt66. Aangezien Yannick al meer dan 66 goals heeft gemaakt, leek ons dat een juiste optie. De rest van de spelers komt altijd op de fiets. Die vinden het klimaat dus heel erg belangrijk. Die kun je daarom het beste op de GroenLinks positie zetten.

Na de snelle openingsgoal, kregen we genoeg kansen om de score te verdubbelen. De ene aanval was nog mooier dan de ander, maar helaas zonder resultaat. 

Na een klein half uur besloot Yannick dat het genoeg was geweest. Na een mooie combinatie met Renzo schoot hij de 2-0 tegen de touwen. 

Meteen vanaf de aftrap heroverde we de bal. Na een wer-ke-lijk fan-tas-ti-sche aanval over meerdere kanten, kwam de bal bij Yannick terecht.
Yannick had zijn hattrick voor het inschieten, maar besloot de bal opzij te leggen, zodat Renzo de bal kon binnenschuiven. Hoppa! 3-0! NEE! ON-GE-LO-FE-LIJK!! Hij maaide over de bal heen.........oh oh Renzo toch. Als Renzo lijsttrekker van de SP (SpitsPositie) zou zijn, dan zouden ze flink wat zetels verloren hebben. Yannick ‘’nam het op’’ voor Renzo. Bram, het kwam door de wind, haha.

Minuut 30: DE LANGVERWACHTE RENTREE van Devran!! Een fantastisch moment.   

Kort voor rust scoorde Yannick de 3-0, en maakte daarmee zijn hattrick compleet.

Tijdens de rust deelden we aan iedereen de complimenten uit. We waren erg tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. 
We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar wat Wim en ik in de eerste helft hebben gezien, was echt HEEL ERG goed! Het was bij vlagen gewoon g-e-n-i-e-t-e-n aan de kant.

De woorden van Tijn in de rust: ik heb heel erg veel zin in de tweede helft! Lekker voetballen! Gaven een mooi voorbeeld van hoe het de laatste tijd in het elftal gaat!
Hoge opkomsten op trainingen, plezier onderling, een elftal die elkaar steeds meer en meer begint te begrijpen, een elftal dat ook na twee nederlagen alles blijft geven en positief blijft en een elftal dat voor ieder sprintje en elk duel op de training gaat.
 De sfeer en het plezier spat er de laatste weken echt vanaf!
Via deze weg, namens Wim en mij, nogmaals de complimenten voor de laatste tijd. Hou dit met zijn allen vol!! (:

Na een kleine 10 minuten spelen in de tweede helft, wees de scheidsrechter (vanwege hands) naar de stip. Tja, dachten de trainers. Er kwam eigenlijk maar één ding bij ons op. Maandenlang hebben we elke dag contact gehad met Devran om te vragen hoe het ging. Maandenlang ging hij twee keer per week naar de fysio. Maandenlang werkte hij aan zijn herstel. Devran. We hebben diep respect voor je, Devran! Zeker gezien de lockdown! Dat is extra knap. Je bent altijd positief gebleven, respect!
Devran ga maar achter de bal staan!
We beseften dat we een risico namen, aangezien Devran geen vaste penaltynemer is, maar de gunfactor had bij ons de volledige doorslag. 
Devran met de aanloop.........GOAL! NEE! Te vroeg inlopen. De penalty moest opnieuw genomen worden. Devran met de aanloop......G-O-A-L! Meteen na de goal besloten we om Devran te wisselen. Wat er vervolgens gebeurde was prachtig. Onder applaus van de spelers verliet Devran het veld.

Een kwartier voor tijd bepaalde Nasim de eindstand op 5-0.

Een overwinning waar niets over te klagen valt. Een zeer goede wedstrijd. Geniet van deze mooie overwinning. Wim en ik zijn echt trots op jullie.

We willen de JO13-1 enorm bedanken voor het medemogelijk maken van deze sportieve vriendschappelijke oefenwedstrijd! Ook willen de trainers alle spelers van de JO13-1 een groot compliment maken! Ondanks dat jullie niet hebben gewonnen, zijn jullie de hele wedstrijd blijven knokken en op een positieve manier de strijd aangegaan. 

Nu even genieten, aankomende dinsdag gaan we er weer tegenaan! Ook dan hebben we weer een leuke nieuwe (spel)oefening voor jullie in petto!

Tot dinsdag!