Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

10 november 2020: Alliance JO15-2 - Alliance JO13-1

Datum
: 10 november 2020
Tijd
: 19.00 uur
Uitslag
: 4 - 3
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Alliance JO15-2 wint na ijzersterke eerste helft met 4-3 van Alliance JO13-1. 

Gisteravond stond de vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Alliance JO13-1 op het programma. Om 19:00 uur werd er afgetrapt op sportpark Kortendijk. 

Een maand geleden wonnen we dit duel met 5-3, maar het spel was destijds enorm slordig en rommelig.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat we het dit keer een stuk beter voor elkaar hadden en we gingen geconcentreerd van start. Met name achterin, waar aanvoerder Robin vanaf het begin te horen was, oogde het sterk en rustig.

Na een kleine 10 minuten spelen kwamen we,doormiddel van een heerlijke aanval over meerdere schijven,met als eindstation Nasim,op 1-0.

Diezelfde Nasim kreeg het enkele minuten na de 1-0 voor elkaar om een kans te missen, die veel opa's en oma's zonder voetbaltalenten nog hadden gemaakt. Na en mooie aanval kreeg Nasim de bal voor zijn voeten, kon de bal zo in het goal tikken, maar schoot op de paal. Juist van Nasim had je dit niet verwacht, want van hem hoor je toch regelmatig: Bram wat was ik weer goed he. (: 

Meteen na deze niet te missen kans, besloot de trainer om Nasim te wisselen. Dit alles in het teken van de televisiereclame ''kom maar eventjes wisselen Nasim'' (kom maar eventjes wisselen Pietertje).

Niet veel later viel de 2-0. Na een mooie combinatie, liep Yannick (die zijn tank weer gevuld had met diesel, benzine en kerosine) de keeper voorbij en verdubbelde zo de voorsprong. 

Kort voor rust tikte Devran (die erin was gekomen voor Nasim, en na lange tijd weer wat minuten kon maken i.v.m. blessureleed), wederom na een mooie aanval, de 3-0 binnen en zo gingen we met een ruime voorsprong, en een meer dan tevreden gevoel, de rust in.
We hadden de hele eerste helft volledig gedomineerd, zonder ook maar één echte kans weg te geven. Natuurlijk konden er ook dingen beter in de eerste helft, maar soms moet je ook gewoon tevreden zijn! Neemt niet weg dat we wel op de verbeterpunten gaan trainen.

De tweede helft stond in het teken van een ware comeback van de jongens van de JO13-1. Nog geen minuut na de aftrap lag de bal al in het netje. 

Niet veel later schoot JO13-1 aanvoerder Sami de bal, vanuit een vrije trap, op schitterende wijze achter onze doelman, en zo stond het opeens 3-2. Eerlijk is eerlijk, een mooie vrije trap! 

Voorafgaand aan de wedstrijd is het in iedergeval fijn dat je weet dat Alliance hoe dan ook de wedstrijd gaat winnen, maar na de aansluitingstreffer kregen we het als JO15-2 toch eventjes behoorlijk benauwd. Na wat wissels in de achterhoede begon het begon het wat stabieler te ogen. We kregen kansen op de 4-2, maar mede dankzij een aantal goede reddingen van Timo bleef de spanning in de wedstrijd. Niet veel later scoorde de JO13-1 uit een corner de gelijkmaker! 

Het ''Gastel-scenario'' werd wederom werkelijkheid.... geen kans weggegeven in de eerste helft en even later een 3-0 voorsprong in rook op zien gaan. 

De JO13-1 werd beter en beter en geloofde steeds meer in de overwinning. Enkele minuten na de gelijkmaker viel gelukkig de 4-3. Renzo schoot de bal achter Timo en zo eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning. De overwinning is op basis van de eerste helft dik en dik verdiend. Of de overwinning op basis van de tweede helft ook terecht is, daar valt over te twisten. Dat Renzo de winnende maakte was wel verdiend. Renzo deed precies wat we vooraf besproken hadden en verdiende hoe dan ook de goal!

Complimenten voor een goede eerste helft, de veerkracht en aan de jongens van de JO13-1 die erin bleven geloven! 

Verder was het een zeer sportieve wedstrijd en hebben we weer dingen kunnen zien, waarop we de komende tijd kunnen en gaan trainen.

Namens de JO15-2 willen wij de JO13-1 bedanken voor de leuke wedstrijd!

Tot donderdag!