Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

9 januari 2021: Alliance JO15-2 - Alliance JO13-1

Datum
: 9 januari 2021
Tijd
: 12.00 uur
Uitslag
: 7 - 1
Verslaggever
: Bram van Putten

 

Alliance JO15-2 speelt een goede wedstrijd, wint met ruime cijfers en begint 2021 in stijl. 

Nog maar net bijgekomen van de twee behoorlijk zware, maar hele goede, trainingen en de videoboodschappen van John de Wolf, Mario Been, Bart Vriends en Anco Jansen, stond afgelopen zaterdag de vriendschappelijke oefenwedstrijd, en daarmee ook de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Alliance JO13-1 op het programma. Om 12:00 uur werd er afgetrapt op sportpark Kortendijk. 

Aanvankelijk zou dit duel een uur eerder van start gaan, maar door de vorst kon dit duel pas om 12:00 uur beginnen. Onze dank gaat uit naar de warmtelampen en de grasmeesters. Zij hebben ervoor gezorgd dat we toch nog konden spelen. (:

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, maar helaas nog steeds geen publiek. Aan de andere kant, gelukkig mogen, en kunnen we nog blijven voetballen.

Vooraf was het duidelijk. Wij waren de favoriet en waren het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. 
Hoewel alle voortekenen in ons voordeel waren, zo hadden wij bijvoorbeeld al twee keer getraind en hadden we de drie eerdere ontmoetingen met de JO13-1 allemaal gewonnen, moesten we waken voor onderschatting.
We wonnen weliswaar de voorgaande drie ontmoetingen, maar gemakkelijk ging het destijds absoluut niet. Zo werd het 'slechts'
2-0, 4-2 en 4-3. Dat kan en moet beter vonden de trainers. Met name het tegenkrijgen van onnodige goals was een belangrijk verbeterpunt. Maximale concentratie werd dus geëist.

De voorbereidingen in aanloop naar dit duel gaven ontzettend veel hoop. Afgelopen week zijn we op de trainingsavonden continu bezig geweest met positionering, coaching, driehoekjes maken, conditioneel sterker worden en op balbezit spelen. Daarnaast was de inzet en motivatie afgelopen week van een ongekend hoog niveau.

Nadat de trainers en aanvoerder Robin tijdens de bespreking de groep op scherp hadden gezet, waren de spelers er klaar voor. Ook de cameramannen waren er klaar voor. Onze wedstrijd was namelijk de eerste die uitgezonden werd op de nieuwe sportzender ESPN. Ondanks dat het een oefenwedstrijd was, waren de trainers heel erg benieuwd hoe onze ploeg voor de dag zou gaan komen. Zeker gezien het feit dat we als elftal (in de positieve zin) sinds afgelopen week een nog betere weg zijn ingeslagen.

12:00 uur: een prima grasmat, spelers die er zin in hadden/gefocust waren, twee teams die het jaar met een overwinning wilden beginnen. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag. Zo zie je maar dat je niet alleen ingrediënten nodig hebt bij het koken, maar ze ook kan gebruiken bij het voetballen.

Op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd in gang had gezet, trokken we gelijk het initiatief naar ons toe. We creëerden kans op kans, en kwamen na een kleine 10 minuten spelen verdient op voorsprong. Nasim kreeg de bal aangespeeld, passeerde twee spelers en schoot de bal mooi in de bovenhoek. 1-0.
Dat juist Nasim de openingsgoal voor zijn rekening nam, verbaasde ons niet. Afgelopen dinsdag en donderdagavond was hij namelijk al om 18:00 uur aanwezig om ons te helpen met de training klaar te zetten. Op beide avonden vertelde hij, dat hij de openingsgoal zou gaan maken. De trainers konden zijn motivatie en zelfvertrouwen wel waarderen. We grapte nog: Nasim, als jij elke keer eerder komt en de openingsgoal maakt zijn wij tevreden.
Nasim, je weet wat dit betekent he??? We zien je morgen weer om 18:00 uur!!! (:

Meteen na de aftrap gingen we door waar we mee bezig waren. Amper 50 seconde later lag de bal alweer in het netje. Luuk besloot aan de wandel te gaan, passeerde zijn tegenstander en schoot de bal achter de doelman. En zo stonden we na 12 minuten spelen al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat ook Luuk een goal maakte, verbaasde ons niet. Zijn prachtige rood-witte (kerst)muts zorgde afgelopen trainingen al voor veel bekijks, en dat was vandaag niet anders. (:

In het resterende deel van de eerste helft waren we beter, hadden we 80% balbezit, maar mede door het missen van een aantal gigantische kansen, bleef het 2-0. 

Tja.... hoe luidt dat spreekwoord ook alweer? Als je de kansen zelf niet afmaakt dan.........? Krijg je het deksel op de neus?.........zoiets toch?......

De gehele eerste helft waren we de bovenliggende partij en hadden we de wedstrijd volledig onder controle. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in die zin schuilt altijd het gevaar, en dat was ook vandaag niet anders.
Waar de trainers hun bespreking voor de rust al klaar hadden, namelijk: goede eerste helft, goed aan de bal, we moeten alleen scherper zijn voor de goal en letten op de uitbraak, veranderde plots het wedstrijdbeeld.

We hadden voor de wedstrijd nog zo gehamerd op het spel aan de bal en de opbouw in balbezit, maar dat voorkwam niet dat het kort voor rust toch helemaal fout ging. Notabene aanvoerder Robin, die zich de gehele trainingsweek als een echte leider heeft laten zien en de groep meermaals op sleeptouw nam, ging gruwelijk in de fout.
Met 4 eigen spelers/aanspeelmogelijkheden in ons eigen strafschopgebied, schoof hij de bal zo in de voeten van de tegenstander, die optimaal profiteerde en beheerst de 2-1 binnen schoot.
Een wedstrijd die we volledig onder controle hadden, werd opeens toch weer spannend......

Poeh.... dachten de trainers....een fikse tegenvaller voor rust. Een slechter moment om een doelpunt tegen te krijgen is er bijna niet. 
Robin, we waarderen het dat je Alliance het allerbeste gunt, maar je voetbalt toch echt in de JO15-2 en niet in de JO13-1. (:

Ondanks de onnodige fout moesten we verder. Terugkijken in het verleden had geen zin. Het is nou eenmaal gebeurd, streep eronder en vooruitkijken. Meteen na de aansluitingstreffer floot de scheidsrechter voor de rust en zo gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in.

Waar we in het begin even ''geïrriteerd'' reageerden op de tegengoal en de boel op scherp hadden gezet, deelde we ook de complimenten uit voor een prima eerste helft. Tot slot gaven we aan, dat het aan onszelf ligt of we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Als er één ploeg dit om kan draaien tegen ons, dan is het de JO13-1 van Zakaria wel.
Met de boodschap dat de JO13-1 er vanaf het begin van de tweede helft meteen op zou gaan klappen in het achterhoofd, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.

Meteen vanaf de aftrap was het duidelijk. De woorden die wij in de rust hadden verteld, logen er niet om. De JO13-1 schoot meteen als een raket uit de startblokken, ze zaten ons kort op de huid, speelde verzorgd voetbal en waren in de eerste minuut van de tweede helft ontzettend dicht bij de gelijkmaker.

Vanaf dat moment namen we het heft weer stevig in eigen hand. We creëerden wederom kans op kans, maar mede door een aantal fantastische reddingen bleef de marge 'slechts' één. Gelukkig kwam daar niet veel later verandering in. Yannick, onder andere bekend van de reclame Red Bull Geeft Je Vleugels, besloot zijn dieselmotor maar weer eens aan de praat te brengen. Hij had, aangezien de wedstrijd een uur later begon, immers een uur langer de tijd om zijn motor vol te tanken. Hij passeerde een aantal spelers en schoot de bal vol overtuiging tegen de touwen en bracht daarmee de marge op 2 doelpunten. 3-1.

We werden alsmaar sterker en creëerden minstens vijf 100% kansen. Grootste misser kwam op naam van Nasim.
Nasim kreeg de bal aangespeeld van Yannick, hoefde de bal alleen maar in het doel te tikken, maar maaide volledig over de bal heen. Het was Nasim, die misschien wel zijn beste wedstrijd speelde sinds hij bij Alliance zit, vergeven. Ook daarna kregen we een legio aan opgelegde kansen (vraag niet hoe), maar ze gingen stuk voor stuk in rook op.
De trainers zeiden aan de kant tegen elkaar: pfff, hadden we nu toch maar 23 miljoen voor Sébastien Haller geboden. Dan was hij voor ons geweest! (:

Vijf minuten na de 3-1 schoot Jawad, die gelukkig mee wilde spelen bij afwezigheid van Renzo, Joep, Wouter en Devran de 4-1 tegen de touwen.

Minuut 47: corner...... Nasim achter de bal..... Aanvoerder Robin mee naar voren......Nasim met de aanloop......Scherpe voorzet.....Bal komt bij de tweede paal.....Robin strekt zich...... GOAL!!

Een fout kun je natuurlijk nooit helemaal terugdraaien. Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Als er een VAR was geweest en ik er achter had gezeten, dan had ik echt wel iets gevonden, waardoor we dit terug konden draaien.

Door het maken van deze goal, maakte Robin zijn fout toch enigszins goed. Daarnaast blijft het toch heerlijk als je zulke lange jongens in je ploeg hebt. (:

Tja..... dan voel je hem eigenlijk al wel aankomen he......als de ene Feyenoorder (Robin) scoort, dan kan de andere Feyenoorder (Tijn) natuurlijk niet achterblijven.......eigenlijk kan ik nu wel stoppen met het verslag......iedereen weet nu al wat er gaat gebeuren......verdorie......

Zeven minuten na de goal van Robin is daar (en niemand zag dat aankomen natuurlijk) Tijn met de 6-1. Ook de goal van Tijn verbaasde ons niet, na een HEEL ERG GOED tienminutengesprek en een ijzersterke trainingsweek, pikte ook hij zijn goaltje mee.
Tijn zelf was er na de wedstrijd nuchter over tegenover de analisten van ESPN: ''Ik stond op de goede plek. Ik beschouw mijn goal als een intikkertje''.

Nee, Tijn! Deze goal is loon na werken!!! (:

Het slotakkoord kwam op naam van Nasim. Na een mooie actie schoot hij de 7-1 binnen. En zo beginnen we het jaar met een ware zevenklapper!

Na afloop van de wedstrijd werd er aan de trainers gevraagd om terug te blikken op de wedstrijd. Deze vier dingen kwamen eigenlijk toch wel meteen naar boven.

- Een goede teamprestatie zowel de eerste helft, maar zeer zeker de tweede helft.
- Een team dat uitstekend het wedstrijdplan heeft uitgevoerd.
- Een team dat voetballend/aan de bal, zeker voor een eerste wedstrijd, een ruime voldoende scoorde.
- Een team dat duidelijk het maximale uit dit seizoen wilt halen.

Onze complimenten dan ook aan het gehele team. Ondanks dat we pas een week onderweg zijn en een andere weg met elkaar zijn ingeslagen, biedt dit perspectief voor de rest van het seizoen.

Dat bleek een dag later ook bij de kranten het geval te zijn bij het zogeheten ESPN-sports programma: The Day After

De telegraaf:   Alliance JO15-2 begint het seizoen goed, en wint met 7-1 in de openingswedstrijd.
BN DeStem:     Alliance JO15-2 wint de seizoensopener van Alliance JO13-1.
AD:                 Alliance JO15-2 begint het seizoen met een zevenklapper.
NOS:               Alliance JO15-2 opent 2021 met vuurwerk op het veld, en wint met 7-1.

We willen de JO13-1 enorm bedanken voor het medemogelijk maken van deze sportieve vriendschappelijke oefenwedstrijd! Ook willen de trainers alle spelers van de JO13-1 een groot compliment maken! Ondanks dat jullie niet hebben gewonnen, zijn jullie de hele wedstrijd blijven knokken en op een positieve manier de strijd aangegaan.

Geniet van deze mooie overwinning. Dit was goed, de eerste week was heel goed, maar we moeten met zijn allen wel zo doorgaan! Twee goede trainingen en één goede wedstrijd bepaald niet de rest van het seizoen. Er zijn nog genoeg punten waar we in kunnen verbeteren. Wij verwachten dan ook dat iedereen deze lijn komende dinsdag op de training door zal zetten! (:

Nu even genieten, dinsdag en donderdag trainen en dan zaterdag de tweede wedstrijd van het jaar. Om 12:30 uur wacht de JO15-3.

Tot dinsdag!