Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics en door Facebook. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen. Lees meer in onze privacyverklaring.

Akkoord

20-02-2020: Alliance zonder Jac is haast ondenkbaar

Alliance zonder Jac is haast ondenkbaar

Jac werd op 10-12-1940 lid van Alliance, hij werd gekeurd door dokter Renes. Ons clubicoon kwam dus 80 jaar bij Alliance. Een uniek mens en een unieke mijlpaal.

Op zijn tiende werd hij lid, via een bestuurslid dat ook hoofd was van de school waarop hij zat. Toch werd het hem niet in dank afgenomen dat hij juist voor Alliance koos.

Hij werd met de nek aangekeken door de broeders op school. Hij vond dat raar. Maar ja, hij zat op de Katholieke MULO en Alliance stond niet bekend om zijn kerkgezindheid. Jac zei daarover in het jubileumboek ‘100 jaar Alliance’: “Nu zouden ze dat discrimineren noemen. Toen niet. Het voelde wel zo!”

Hij voetbalde in de gouden jaren vijftig bij Alliance. Hij was enige tijd keeper van het eerste elftal dat op het hoogste niveau speelde in Nederland. Later speelde hij met veel plezier in lagere elftallen.

Na 17 jaar verruilde hij de kleedkamer voor de bestuurskamer. Hij was onder meer 25 jaar actief als penningmeester. Hij leerde zijn vrouw Tilly kennen bij de club. Niet bij het voetballen, maar bij het toneel. Tilly speelde bij de 'Alliance Revue' en Jac zag haar wel zitten. Ze zouden meer dan zestig jaar getrouwd blijven.

Hij maakte de gouden jaren '50 en '60 mee, de hoogtepunten in de jaren '70 en zag onze club ontwikkelen tot een moderne vereniging. De liefde voor Alliance zat Jac heel diep: “Rood en zwart zijn de kleuren van mijn hart.”

Als bestuurder maakte hij ook mooie jaren mee. “We hebben de tijd zo meegehad. Geweldige voetballers en geweldige sponsors.”

Tot vorig jaar zamelde hij nog oud papier in om de club te helpen en kwam hij regelmatig een bakkie doen op maandagmorgen bij de klusploeg.

Jac zei in het jubileumboek:

“Ik heb zoveel vrienden gemaakt bij de club… En die vrienden zijn voor het leven.”

Alliance zonder Jac is haast ondenkbaar
Nieuwsarchief