02-04-2020: Belangrijke mededeling voor al onze leden!

 

Beste leden van Alliance,

Wat een vervelende en rare periode is dit toch waar we met z’n allen in zitten....
We waren nog maar net goed uit de winterstop gekomen en nu is er vanwege het coronavirus helemaal geen amateurvoetbal meer dit seizoen en moeten we onze dagen grotendeels binnen doorbrengen zonder dat we persoonlijk contact hebben met anderen.
 

Gezond blijven
Alliance stuurt dit bericht om jullie allereerst een hart onder de riem te steken. We hopen dat iedereen gezond is en blijft de komende periode. Het doet ons enorm goed dat we vanuit allerlei kanalen horen dat de Alliance-mensen veelvuldig contact met elkaar hebben, fysieke afstand houden en samen bewaken dat het goed met ons allen blijft gaan. Dat is waar we met Alliance ook altijd voor staan: saamhorigheid en eendracht! Zo is de opgezette Alliance-challenge voor al onze jeugdleden tot op heden een groot succes en het is voor veel spelers fijn om iedere dag een afleiding te hebben en toch even sportief bezig te zijn.
 

Dit seizoen zit erop helaas
De tweede reden dat we jullie dit bericht sturen is om duidelijkheid te geven over het restant van dit seizoen en de voorbereidingen op volgend seizoen. Zoals jullie waarschijnlijk al weten heeft de KNVB besloten dat het amateurvoetbalseizoen per direct is beëindigd. Dit betekent dus dat er dit seizoen géén amateurvoetbal meer is.  Het hele KNVB-bericht over dit besluit is op de KNVB-site (https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat) te lezen.

Ook beantwoordt de KNVB op haar website veel gestelde vragen over deze beslissing en de gevolgen hiervan, deze kun je op de KNVB-site (https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal) vinden.

Wat we nu nog meer weten is dat alle genomen maatregelen rondom corona sowieso gelden tot en met 28 april 2020. En ook dat er zeker ook geen evenementen plaatsvinden tot 1 juni 2020.
De Nederlandse overheid zal in de week voorafgaand aan 28 april de maatregelen wellicht heroverwegen, tot die tijd is er geen duidelijkheid over wat er na 28 april gaat gebeuren.
Het bestuur van RSC Alliance vindt de gezondheid van iedereen het allerbelangrijkste en committeert zich volledig aan de besluiten van de overheid.
 

De maatregelen die Alliance neemt
Om iedereen binnen en rondom Alliance nu al volledige duidelijkheid te geven, heeft het bestuur voor het restant van seizoen 2019-2020 de volgende besluiten genomen:

  • Dit seizoen vinden er géén voetbalactiviteiten meer plaats op ons sportpark; dit betekent dat er dus sowieso geen toernooien, wedstrijden en trainingen meer plaats zullen vinden dit seizoen;
  • RSC Alliance maakt van de omstandigheden gebruik en laat de velden door de gemeente vroegtijdig in onderhoud nemen, zodat alle velden prima kunnen herstellen en vanaf begin komend seizoen weer volledig beschikbaar zijn;
  • Voor onze vereniging is dit ook een onzekere tijd qua financiën, de kosten lopen gewoon door terwijl er geen inkomsten komen vanuit bijvoorbeeld de kantine en toernooien. We zijn met man en macht aan het proberen de kosten te beperken waardoor we als vereniging hier goed doorheen komen. Alliance is gelukkig financieel gezond, maar dit willen we uiteraard ook zo houden. Op de vragen vanuit leden over gedeeltelijke compensatie van de betaalde contributie moeten we helaas enkel aangeven dat dit niet haalbaar gaat zijn. Wij rekenen uiteraard hier op jullie begrip.

Als de situatie het na 1 juni 2020 mocht toelaten, dan is het streven van RSC Alliance om op enige manier toch nog samen het seizoen af te sluiten. Dit zal dan niet met een voetbalactiviteit zijn, maar met een andere passende afsluiting op de club of elders, bijvoorbeeld op teamniveau.
Uiteraard volgen we ook hierbij de richtlijnen van het RIVM.
Nadere berichtgeving hierover volgt in mei.
 

Komend seizoen (2020-2021)
Het bestuur en de commissies van RSC Alliance zijn ook al druk bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2020-2021. Mocht het coronavirus (beter) onder controle zijn en de Nederlandse overheid geeft ons groen licht, dan zullen we zo snel als mogelijk starten met selectie- en instuiftrainingen, mogelijk al eerder dan voorgaande jaren. Ook bekijken we de mogelijkheden om dan op onze club weer trainingen, oefenwedstrijden, toernooien en bijeenkomsten te houden voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Vanzelfsprekend houden wij jullie via de nieuwsbrief, onze website en social media regelmatig op de hoogte van ontwikkelingen.

Als er nog vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, dan kunnen die altijd gesteld worden aan Martijn Brand via jeugdvoetbal@rsc-alliance.nl of Dennis Voermans via tc@rsc-alliance.nl.

Hopelijk zien we elkaar snel weer. Voor nu rest ons niet anders dan jullie alle gezondheid toe te wensen. Houd jezelf taai!

Met rood-zwarte en sportieve groet,

Bestuur RSC Alliance

24-03-2020: Paasvoetbaltoernooi & Leo Rijpert Cup bij RSC Alliance gaan niet door

Paasvoetbaltoernooi & Leo Rijpert Cup bij RSC Alliance gaan niet door

Beste trainers, leiders, spelers en andere voetbalvrienden,

Op maandag 13 april 2020 zou normaliter op ons sportpark het Paasvoetbaltoernooi op het programma staan. En op donderdag 21 mei en zondag 24 mei 2002 de 11e editie van de Leo Rijpert Cup.

Het corona-virus breekt op steeds meer plaatsen uit en dat zorgt ervoor dat de regering, de KNVB en het RIVM al de nodige maatregelen heeft moeten nemen, ook op voetbalgebied. Deze week heeft het kabinet de maatregelen nog verder opgeschroefd. Evenementen en bijeenkomsten van meer dan 2 personen zijn verboden en we moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar, wat niet mogelijk is bij een potje voetbal.

De toernooicommissie heeft dan ook in overleg met het bestuur van RSC Alliance besloten dat de toernooien niet doorgaan op deze data.
We zullen zo snel als mogelijk communiceren over de nieuwe data van deze toernooien.

Via deze weg willen wij, de toernooicommissie en het bestuur van RSC Alliance, jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie inschrijving/interesse in onze toernooien! Alle teams die zich hadden ingeschreven voor deze toernooien krijgen een mail toegezonden.

Voor nu wensen wij jullie alle gezondheid toe!

Met vriendelijke groet,

Bestuur RSC Alliance